x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit girul Senatului pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit girul Senatului pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR

18 Sep 2012   •   09:14
Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit girul Senatului pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR

Horia-Razvan Garbea si Vladimir Simon au fost votati, astazi, de plenul Senatului, pentru a deveni vicepresedinti ai Institutului Cultural Roman. Horia-Razvan Garbea a primit 73 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si doua "abtineri", in timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi "pentru", patru "impotriva" si doua "abtineri".

Horia-Razvan Garbea a fost propus pentru postul de vicepresedinte al ICR de grupurile PSD si PNL, iar Vladimir Simon a fost propunerea grupului PDL, potrivit mediafax.ro.

Horia Garbea s-a nascut in 1962, in Bucuresti, si este presedintele Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (ASB), care face parte din Uniunea Scriitorilor din Romania (USR). Horia Garbea este doctor in inginerie, din 1999, cu o teza din domeniul fiabilitatii constructiilor, cadru didactic la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din Bucuresti, din 1987. A publicat opt volume cu caracter stiintific si didactic, iar in domeniul literar, a debutat in 1982, cu poezie.

A fost membru al cenaclului Universitas, condus de criticul Mircea Martin. Din 2000, a fost secretar al sectiei de dramaturgie a ASB, iar din noiembrie 2003, secretar al aceleiasi asociatii. In 2005 a fost ales presedinte al ASB, fiind si membru al comitetului director al Uniunii Scriitorilor din acelasi an.

Dupa 1989, Garbea a avut o intensa activitate publicistica, opera sa insumand, in prezent, 23 de volume de literatura - poezie, proza, teatru, critica literara si teatrala si eseuri. Romanul sau "Caderea Bastiliei" a fost distins, in 1998, cu numeroase premii. Horia Garbea este, de asemenea, realizator al unor scenarii de filme si spectacole de televiziune.

Vladimir Simon, propunerea grupului PDL pentru functia de vicepresedinte al ICR, este director de programe europene si coordoneaza activitatile birourilor de promovare ale programelor comunitare. Simon a coordonat, de asemenea, planul de actiune al programului "Anul Voluntariatului 2010" si reprezinta Romania in cadrul Comitetului de management al Programului "Cultura" (2007 -2013) al Uniunii Europene.

Celelalte propuneri pentru functiile din consiliul de conducere al ICR sunt scriitorul Stefan Mitroi si directorul bibliotecii judetene Arges, Octavian Sachelarie, din partea PSD, respectiv Vlad Paunescu - directorul general al Castel Film - si Adriana Popescu - director pentru comunicare al Teatrului National Bucuresti - din partea PDL. De asemenea, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania a inaintat conducerii Senatului propunerea ca Stefan Gheorghiu sa faca parte din consiliul de conducere al ICR.

Numirile de noi vicepresedinti ai ICR au venit in contextul trecerii Institutului Cultural Roman din subordinea Presedintiei in cea a Senatului, fapt care a determinat demisia intregii conduceri a ICR Bucuresti si preluarea sefiei institutiei de catre Andrei Marga.


×