x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hoţii de fier vechi au blocat o investiţie de 2,5 milioane euro, furând o singură piesă de 2.400 de euro

Hoţii de fier vechi au blocat o investiţie de 2,5 milioane euro, furând o singură piesă de 2.400 de euro

de Gabriela Mladin    |    09 Noi 2011   •   13:38
Hoţii de fier vechi au blocat o investiţie de 2,5 milioane euro, furând o singură piesă de 2.400 de euro

Hotii de fier vechi au blocat o investitie, in judetul Gorj, realizata cu fonduri europene, care valoreaza aproape 2,5 milioane de euro. Lucrarea de canalizare a comunei Lelesti nu este functionala, desi este nou-nouta! Problema a aparut in aprilie anul acesta, cand cineva a furat un transformator fara de care investitia nu poate fi pusa in practica. Inlocuirea piesei costa 10.000 de lei (aproximativ 2.400 euro), bani pe care primaria nu-I are. Si daca ar face rost de ei., procedura spune ca pana cand hotii nu sunt prinsi, Primaria nu mai poate aloca alti bani pentru aceeasi lucrare.

100 de miliarde de lei vechi! Aceasta este suma cheltuita pentru realizarea sistemului de canalizare din comuna Lelesti, judetul Gorj. Desi localnicii ar trebui sa se bucure de beneficiile acestui proiect, in realitate acest lucru nu se intampla. Hotii sunt de vina, spun autoritatile locale, pentru ca reteau de canalizare nu functioneaza.
“Canalizarea este facuta, a costat peste 96 de miliarde de lei vechi. Ea nu functioneaza, nu este infundata, dar in primavara s-au furat piesele de la un transformator. Fara acest transformator, statia nu functioneaza', sustine Laurentiu Turcila, managerul proiectului care s-a ocupat de investitie.

Ne uitam la chiuveta ca la bibelou!
Intre timp oamenii din comuna Lelesti spun ca sunt nevoiti sa recurga la vechile metode si sa se spele in gradina, pentru ca reteaua de colectare nu functioneaza.'Ce putem face? Tot ce faceam si pana acum, mergem la WC in spatele curtii, apa o aruncam prin santuri. Avem bai, conditii civilizate in casa, dar ne uitam la obiecte ca la bibelouri. Nu le putem folosi pentru ca nu merge canalizarea', spune un localnic.

Politia: Cautam hotii!
Situatia este, insa, departe de a fi rezolvata, hotii care au furat transformatorul nu au fost prinsi, iar dosarul nu a putut fi solutionat. “Exista déjà un cerc de suspecti, politistii au stabilit ca pe timpul noptii, hotii au doborat transformatorul electric, ulterior l-au demontat si au sustras componentele din cupru pe care si le-au insusit. Se continua cercetarea pentru depistarea suspectilor', a declarat Daniel Tica, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Gorj.

Reprezentantii Primariei Lelesti sustin, pe de o parte ca nu au bani pentru cumpararea altui transformat. Si daca ar face un efort in acest sens, achizitionarea piesei nu ar fi posibila, avand in vedere ca procedurile nu sunt premise pana la solutionarea dosaruluide furt de catre politie.

×
Subiecte în articol: fonduri europene hoti fier vechi