x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Huidu a intrat cu SUV-ul pe contrasens într-o Dacia Logan. Accident soldat cu doi morţi

Huidu a intrat cu SUV-ul pe contrasens într-o Dacia Logan. Accident soldat cu doi morţi

de Mara Raducanu    |    16 Oct 2011   •   10:10
Huidu a intrat  cu SUV-ul pe contrasens într-o Dacia Logan. Accident soldat cu doi morţi

Masina de teren condusa de Serban Huidu, mai exact un Mercedes ML, a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un autoturism Dacia Logan, la volanul caruia se afla un brasovean, in varsta de 65 de ani. Soferul Daciei Logan si o alta pasagera aflata in masina au murit pe loc.

Potrivit sefului SMURD Brasov, Cristina Vecerdi, cea de-a treia victima a accidentului din Dacia Logan, un barbat in varsta de 57 de ani are hemoragie interna abdominala si leziuni ale organelor interne. Barbatul se afla in stare de coma indusa si este supus unei interventii chirurgicale.

"Pe D.N.1,la km.,149+150m,la iesirea din Timisul de Sus,un bucurestean de 35 ani, care conducea un autoturism tip jeep,dinspre Predeal spre Brasov,a patruns pe contrasens si jeep-ul condus de el a intrat in coliziune cu un autoturism Dacia Logan care circula din sens opus,condus de un brasovean de 65 ani. Accidentul s-a soldat cu decesul brasovenului de 65 ani si a unei pasagere de 54 ani in autoturismul condus de el,precum si cu ranirea altui pasager aflat in Logan,care a fost transportat la spital', potrivit politiei Brasov.

Serban Huidu impreuna cu sotia si cu cei doi copii ai sai au fost transportati la Spitalul Judetean Brasov, avand diverse traumatisme, starea lor fiind stabila. Potrivit sefului Ambulantei Brasov, Magdalena Pirosca, unul dintre copiii lui Huidu a suferit traumatisme minore si un traumatism cerebral, fara pierderea constientei, fiind transportat la Spitalul de Copii din Brasov.
Sotia lui Serban Huidu prezinta un traumatism toracic si un altul in zona articulatiei genunchiului.

Huidu, alcoolemie zero. Realizatorul TV, va fi preluat de un echipaj de politie si dus la audieri
Realizatorul de televiziune Serban Huidu avea alcoolemie zero conform testului facut de politisti imediat dupa producerea accidentului rutier din localitatea brasoveana Timisul de Sus. Huidu se afla la Spitalul Judetean Brasov, unde i-au fost recoltate si probe biologice si i-a fost facut si o tomografie. El urmeaza sa fie preluat de un echipaj pentru a fi dus pentru audieri la Politie.Politia rutiera face investigatii pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa de catre Serban Huidu, urmand sa propuna parchetului masurile care se impun intr-un astfel de caz.

Politia cerceteaza si daca Serban Huidu avea voie sa conduca, si daca acest fapt a fost avizat medical, avand in vedere faptul ca Huidu se afla sub tratament medicamentos de recuperare, in urma accidentului de schi din decembrie 2010, cand i-a fost indusa starea de coma artificiala.

Huidu risca pana la 10 ani de inchisoare
In cazul in care ancheta privind circumstantele in care s-a produs accidentul il va gasi vinovat de ucidere din culpa, Serban Huidu risca pana la 10 ani de inchisoare. Potrivit Codului Penal, articolul 178, "Codul Penal prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru ucidere din culpa. (...) Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani'. Politistii spun ca accidentul s-a produs "din vina exclusiva' a omului de televiziune, care a circulat cu viteza mare intr-o zona in care viteza este limitata la 30 km/ora.

Ceasul rau il urmareste pe realizatorul TV: In 2009, Huidu a ramas fara carnet la un km distanta de accidentul de astazi
Serban Huidu a ramas fara carnet, in 2009, cand, in drum spre Brasov, a depasit o coloana de masini, pe linia continua, a scris presa la vremea respectiva. Lui Serban Huidu i-a fost suspendat atunci carnetul de conducere pentru 30 de zile. Huidu a fost si amendat, atat pentru incallcarea regulilor de circulatie, cat si pentru faptul ca placuta cu numarul de inmatriculare din spatele masinii era murdara. El a platit o amenda de 180 de lei.

Accidentul, vazut din masina lui Huidu

Un film realizat in cadrul testelor EURO-NCAP, pentru modelul Mercedes ML 2008, prezinta modul in care pasagerii SUV-ului condus de Huidu ar fi putut resimti impactul frontal cu masina din sens opus.

In localitatea Timisul de Sus, pe DN1, limita de viteza este de 50 km/h.


View Larger Map

×
Subiecte în articol: serban huidu accident serban huidu