x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Huidu are şi acum dreptul de a conduce, conform dovezii eliberate de Poliţie

Huidu are şi acum dreptul de a conduce, conform dovezii eliberate de Poliţie

18 Oct 2011   •   09:32
Huidu are şi acum dreptul de a conduce, conform dovezii eliberate de Poliţie

Serban Huidu se poate urca la volan in continuare chiar daca duminica a provocat un grav accident in urma caruia au murit trei oameni. Asa cum prevede legea in astfel de cazuri, Serban Huidu a primit o dovada de la politie care ii permite sa se urce la volan inca 15 zile.

"Legea prevede eliberarea unei dovezi pentru 15 zile. Aceasta perioada poate fi prelungita din 30 de zile in 30 de zile numai in baza rezolutiei motivate a procurorului de caz. Atata timp cat nu avem o dovada de la medicul de familie, ca are o afectiune incompatibila cu cea de conducator auto, politia nu poate lua decizie in acest sens. E un termen strict stipulat de lege", a declarat un reprezentant al IPJ Brasov, citat de RTv.

Politia a anuntat ca Huidu este cercetat in acest moment pentru ucidere din culpa, riscand intre 1 si 8 ani de inchisoare. Chiar si in cazul in care va fi condamnat cu suspendare, lui Huidu i se vor interzice o serie de drepturi pana cand condamnarea va fi stearsa din cazier, dupa reabilitare. In plus, in cazul unei condamnari, lui Huidu i se va anula permisul de conducere si va putea sa sustina iar examenul de conducere dupa reabilitare, daca este declarat apt medical.

Politia a mai comunicat luni ca Huidu a primit de-a lungul timpului 14 sanctiuni pentru nereguli comise in trafic, dintre care doua au constat in suspendarea permisului in 2005, respectiv 2009.

Serban Huidu a transmis un mesaj emotionant, prezentat de Prima TV, dupa tragicul accident care s-a produs duminica si in care au murit trei persoane. "Regret enorm! Daca as putea da timpul inapoi... Am contactat familiile lor. Le vom ajuta cat putem. Din pacate nu pot aduce inapoi ce au pierdut", a fost mesajul lui Huidu, prezentat de Prima TV.

Conform unor surse medicale, Huidu se afla in stare de soc, cu toate ca din punct de vedere medical este in afara oricarui pericol. "Din punct de vedere medical nu are nimic, dar e foarte afectat de cele intamplate si repeta intr-una "Ce am facut, Doamne, ce am facut? Sunt terminat!", au declarat surse medicale.

Realizatorul TV Serban Huidu, aflat la volanul unei masini de teren Mercedes, in care mai erau cei doi copii ai lui de 2 si 4 ani, sotia sa si bona copiilor, a provocat, duminica, un accident pe DN 1, la intrarea in Timisul de Sus (Brasov). Trei persoane si-au pierdut viata.

Vedeta de televiziune este cercetata pentru infractiunea de omor din culpa si risca pana la opt ani de inchisoare.

×
Subiecte în articol: accident serban huidu timisul de sus