x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hunedoara - Spargator cu aspiratii inalte

Hunedoara - Spargator cu aspiratii inalte

24 Ian 2005   •   00:00

Timp de doi ani, politistii hunedoreni au alergat dupa un hot care spargea casele cu proprietarii inauntru. Individul isi alegea victimele din randul celor care locuiau la curte si care aveau casele mai aratoase.

Printre victimele springarului - care a furat bunuri de peste trei miliarde de lei - s-au aflat fostul prefect de Hunedoara, Aurelian Seraficeanu (prejudiciu de peste 22.000 de euro), si adjunctul politiei Petrosani, comisarul Didel Babes (prejudiciu de 10 milioane de lei). Hotul, Aliosa Szakacs (23 de ani), actiona pe timp de noapte imbracat in salopeta, incaltat tot timpul cu aceiasi tenisi chinezesti si isi acoperea fata cu o cagula. Politistii i-au dat de urma si i-au facut o vizita. Aliosa a justificat bunurile din casa spunand ca in 2002 a facut streeptease si a intretinut relatii sexuale, in Spania, cu patroana la care lucra. Aceasta i-ar fi dat 8.000 de euro. La cinci zile de la vizita politiei, Aliosa s-a razbunat anuntand concomitent la Primarie, Judecatorie si Politie ca in cladiri se afla o bomba. Atunci, instanta l-a condamnat la cinci ani pentru acte de terorism. Ulterior, hotul a fost surprins in Deva dupa o spargere, cand a si fost retinut.

Testul ADN al cagulei a aratat ca Aliosa este cel care a purtat-o. In plus, si urmele de incaltaminte prelevate de la celelalte spargeri au aratat ca se potrivesc cu cei cu care era incaltat in momentul retinerii.

In timpul spargerii locuintei comisarului Babes, intre hot si proprietar a avut loc o altercatie, moment in care politistul a reusit sa-i smulga atacatorului cagula de pe fata. Hotul a scapat lovindu-l pe politist cu lanterna in cap. Oamenii legii au reusit sa dovedeasca comiterea a 25 de spargeri de locuinte si o talharie, pe raza judetului Hunedoara: 1 - Hateg, 2 - Deva, 2 - Aninoasa, 6 - Petrila, 14 - Petrosani. (Eduard Pascu)

×
Subiecte în articol: observator