Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, în această dimineaţă, la intrarea în instituţie, că în cazul celor care sunt în grevă va fi aplicată legea, iar cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi.
Ialomiţianu a spus că astăzi va continua discuţiile cu întreg personalul Ministerului Finanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune.
Ministrul a precizat că negocierile vor fi în limitele legii şi că susţine un sistem de salarizare echitabil pentru angajaţi, reafirmând că stimulentele trebuie acordate angajaţilor pe criterii de performanţă.
Gheorghe Ialomiţianu a mai spus că prin Legea salarizării unitare sporurile vor fi incluse în salarii, astfel încât să fie creat un sistem de salarizare echitabil.
El a adăugat că salariile trebuiau incluse în grilă în 2009, însă acest lucru nu s-a făcut şi se încearcă acum corectarea acestui lucru, prin noua lege a salarizării.
Ialomiţianu a subliniat că Legea salarizării este în Parlament, unde se aşteaptă votul final şi a făcut un apel la parlamentari să se prezinte la vot.
După declaraţiile la intrarea în Ministerul Finanţelor, Ialomiţianu a intrat în instituţie, unde a fost primit cu huiduieli de cei aproximativ 200 de angajaţi care protestează de aproape 24 ore, anunţă Mediafax. Angajaţii aflaţi în sediul ministerului strigat "hoţii, hoţii" şi "banii, banii" , aşteptând ca ministrul Finanţelor să le dea un răspuns la cererea lor de a reprimi stimulentele care le-au fost retrase de două luni.
Ultima rundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-a încheiat fără rezultat, noaptea trecută, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.
"Stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală, celor care au o contribuţie substanţială la realizarea veniturilor la bugetul de stat. În momentul de faţă, România este pe ultimul loc la încasări la bugetul statului, respectiv 32%, Bulgaria având 40%. Trebuie să avem criterii de eficienţă. Această instituţie trebuie restructurată, reorganizată, ca să fie o instituţie apreciată de contribuabili, pentru a nu fi în situaţia de a tăia cheltuielile instituţiilor publice şi toate instituţiile să funcţioneze în condiţii de normalitate", a susţinut ministrul de Finanţe după discuţii.
Citește pe Antena3.ro