x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contestaţia în anulare a lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", amânată. Fostul premier face plângere la CEDO

Contestaţia în anulare a lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", amânată. Fostul premier face plângere la CEDO

05 Noi 2012   •   10:10
Contestaţia în anulare a lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", amânată. Fostul premier face plângere la CEDO
Sursa foto: INTACT IMAGES/Karina Knapek
UPDATE 11:30 - ÎCCJ a amânat, astăzi, pentru 3 decembrie, judecarea contestaţiei în anulare formulată de Adrian Năstase, deoarece nu s-a publicat motivarea sentinţei prin care acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

Apărătorii fostului premier au declarat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu întârzierea publicării motivării deciziei prin care judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv pe fostul prim-ministru al României în dosarul "Trofeul calităţii".

Avocaţii lui Năstase au spus, totodată că este în lucru plângerea ce va fi înaintată Curţii Europene pentru Drepturile Omului în legătură cu modul în care s-a judecat acest dosar. Ioan Cazacu, unul dintre avocaţii fostului premier, a afirmat că plângerea va fi formulată chiar şi în absenţa motivării deciziei în dosarul "Trofeul calităţii".

...................

Magistraţii de la Curtea Supremă au judecat contestaţia lui Adrian Năstase la condamnarea de doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calităţii".  Ioan Cazacu declarase, în această dimineaţă, că Adrian Nastase va face o plângere la CEDO pentru lipsa motivării sentinţei. În lipsa motivării, magistrații care trebuie să judece contestația în anulare a condamnării nu au cum să continue procesul.

Cazacu este de părere că magistrații vor da un nou termen în acest dosar pentru că motivarea încă nu este anexată la dosar.

”Fără îndoială o să ne adresăm instituțiilor abilitate, pentru că este o împiedicare a dreptului la o cale extraordinară de atac. Echipa noastră de avocați a conturat în linii mari plângerea la CEDO, informând instanța europeană că de mai bine de patru luni decizia nu este motivată. Din punct de vedere legal, termenul este de 20 de zile”, a spus Cazacu.

Ion Cazacu a precizat că CSM ar trebui să se sesizeze în această privință. Dacă nu se va sesiza din oficiu, apărătrii lui Năsatse vor face tot ce este posibil pentru a se lua act de contestație.

×