x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎN HAINE DE SĂRBĂTOARE / Bucureşti, capitala copiilor

ÎN HAINE DE SĂRBĂTOARE / Bucureşti, capitala copiilor

de Diana Scarlat    |    08 Dec 2008   •   00:00
ÎN HAINE DE SĂRBĂTOARE / Bucureşti, capitala copiilor

Sâmbătă, la şapte seara, Capitala a trecut oficial la "ora de Crăciun". Lumea fantastică a copiilor a invadat străzile, iar luminile oraşului au fost aprinse di­rect din faţa Primăriei Capitalei, de că­tre primarul general, Sorin Oprescu.



Emoţii, mii de şoapte şi mânuţe de copii strânse pe întuneric. Mi­nu­te­le care s-au scurs cu puţin înainte de ora şapte seara în faţa Primăriei Capitalei au părut o veşnicie pentru sutele de oameni care-l aşteptau pe Moş Nicolae. Iar Moşul a venit. Cu o explozie de lu­mi­nă şi culoare, în aplauzele spectatorilor. Într-o singură clipă, în Capitală s-a făcut lumină. 520.000 de beculeţe colorate, 168.000 de globuri luminoase şi bradul de 17 metri înălţime de la Universitate au prins viaţă. La fel şi cei cinci pomi de Crăciun, decoraţi cu roşu şi auriu, care ne aşteaptă în Parcul Unirii, lângă Academia Militară, în Parcul Tineretului, în Parcul Herăstrău şi în Regie. Moş Nicolae a dat bice renilor de la sănioară şi a pornit cu daruri prin oraş. Confetti, baloane, strigăte de bucurie. Cerul a fost aprins deasupra parcului Cişmigiu de focurile de artificii care au atras privirile tuturor. Au urmat recitalurile susţinute de grupul Iza, de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi de Loredana, pe scena de la Piaţa Unirii.

După primirea oficială a Moşului, primarul Sorin Oprescu a pornit pe traseul luminilor, înconjurat de oameni. Pe­tre­că­re­ţii au invadat strada, de la Primărie la Uni­versitate, apoi la Piaţa Unirii, unde ve­se­lia era în toi la târgul de Crăciun. Apoi până în Piaţa Constituţiei, printre că­su­ţe­le cu sute de jucării, împodobite şi ele de sărbătoare, printre zâmbete de copii şi caleştile trase de cei mai frumoşi cai, care au făcut deliciul micuţilor. Surprinşi de prezenţa primarului general în mijlocul lor, mulţi l-au oprit pentru fotografii şi câteva cuvinte de încurajare. În mijlocul mulţimii, primarul Oprescu şi-a mai sa­lu­tat o dată micuţul consilier care i-a dat câ­teva idei pentru organizarea progra­mu­lui de săr­bă­tori.

CONSILIER ÎN CLASA A TREIA
El este Dragoş Şandru. Este elev în clasa a III-a C la Şcoala nr. 31 din Sectorul 2 al Capitalei. Dragoş s-a gândit să-i trimită anul acesta o scrisoare şi primarului Oprescu, nu numai lui Moş Nicolae şi lui Moş Crăciun. Iar scrisoarea lui a avut succes. Dragoş a fost anunţat oficial că începând de sâmbătă este noul consilier personal al lui Sorin Oprescu şi că de acum va reprezenta interesele copiilor. El vrea un Bucureşti mai curat, mai frumos, în care să se joace şi să înveţe fără a mai fi deranjat de guma de mestecat aruncată la întâmplare pe stradă, fără mucurile de ţigară pe care calcă mereu, fără gazele de eşapament ale maşinilor vechi. Micuţul îi propune primarului, cu foarte multă se­rio­zitate, "o campanie agresivă de educare a populaţiei; pe pachetele de gumă şi de ţigări să se scrie: "Aruncaţi resturile la coş!"; să se monteze cât mai multe coşuri de gunoi în parcări şi pe străzi, să se monteze pe fiecare stradă  containere de co­lec­tare a deşeurilor reciclabile". Impre­sio­nat de scrisoare, pri­ma­rul Opres­cu l-a asigurat pe Dragoş că va găsi so­lu­ţii pentru toate problemele ridicate de el.

Până se vor rezolva toate acestea, Bu­cu­reş­tiul rămâne împodobit de sărbătoare şi îşi aşteaptă în continuare petrecăreţii până la 4 ianuarie. La concerte, la cele şase patinoare, la pârtia de schi din Parcul Tineretului şi la cumpărături, în târ­gu­rile special amenajate. Şoferii sunt ru­gaţi să evite centrul oraşului şi să nu par­cheze maşnile în zona Pieţei Unirii, pentru a le face loc Moşilor cu daruri şi copii­lor care se bucură de sărbătoare.

×
Subiecte în articol: observator