x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întronizare - Oltenia şi-a primit mitropolitul

Întronizare - Oltenia şi-a primit mitropolitul

de Daniela Cârlea Şontică    |    27 Iul 2008   •   00:00

Înalt Prea Sfinţitul Irineu Popa a fost  întronizat ieri ca Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei în cadrul unei ceremonii religioase la care au participat Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel şi membri ai Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.Înalt Prea Sfinţitul Irineu Popa a fost  întronizat ieri ca Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei în cadrul unei ceremonii religioase la care au participat Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel şi membri ai Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La evenimentul desfăşurat în Catedrala mitropolitană din Craiova au asistat în jur de o mie de persoane, lideri politici locali şi de la Bucureşti, printre care şi preşedintele Traian Băsescu.

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Irineu Popa a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei în şedinţa de lucru a Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 8-9 iulie. Înainte de a fi ales mitropolit, ÎPS Irineu era episcopul vicar al Rîmnicului, sub numele de Slătineanul. Noul mitropolit al Olteniei are 51 de ani, două doctorate în teologie şi unul în drept civil. A devenit monah la Mănăstirea Frăsinei, iar ierarh a fost ales în anul 1991.

×
Subiecte în articol: observator