x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Icoane şi colinde de copii la Palatul Patriarhal

Icoane şi colinde de copii la Palatul Patriarhal

de Daniela Cârlea Şontică    |    19 Dec 2008   •   00:00


Expoziţia "Icoana din sufletul copilului" se va vernisa mâine, 19 decembrie, la ora 12:00, la Palatul Patriarhal.



Cu acest prilej vor fi decernate premiile pentru cei mai iscusiţi pictori-copii participanţi la a XVI-a ediţie a concursului organizat de revista Chemarea Credinţei a Patriarhiei Române în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Din 1993 încoace participă la concurs elevi din clasele I-XII, inclusiv din liceele de artă, seminariile teologice şi colegiile pedagogice. Manifestarea se va încheia cu tradiţionala serbare de Crăciun "Colinda sfântă din sufletul copiilor la Naşterea Domnului".  

Concursul a fost iniţiat în 1993 de către revista pentru copii şi părinţi a Patriarhiei Române, Chemarea credinţei, fiind organizat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării si Tineretului.  

Iniţiat în anul 1993 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, concursul Icoana din sufletul copilului  îşi propune să contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualităţii creştine şi la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrărilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate în tehnicile tradiţionale – lemn, sticlă, frescă, mozaic.

Anual sunt organizate expoziţii locale în şcoli şi parohii din întreaga ţară, cele mai bune lucrări fiind selectate pentru expoziţia naţională organizată la Palatul Patriarhiei, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului.

×
Subiecte în articol: observator