x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală

IGPR: Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală

27 Iun 2022   •   21:00
IGPR: Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: observator.tv

Polițiștii din Capitală fac luni 13 percheziții în București și județul Ilfov la locuințele unor persoane, la punctele de lucru ale unor firme și la un cabinet de avocatură, într-un dosar de evaziune fiscală, fals în încrisuri și bancrută frauduloasă.

Potrivit IGPR, 7 persoane vor fi duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017-2019, mai multe firme controlate de un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constând în evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor operaţiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul și impozitul pe profit datorat, în scopul sustragerii de la declararea și plata acestor obligaţii fiscale.

De asemenea, ar fi fost întocmite contracte de împrumut societate/angajamente de plată antedatate, care ar fi fost false, documente care ar fi fost folosite de către persoanele bănuite pentru înscrierea la masa credală a unor creditori fictivi, în scopul obținerii de către aceștia a unor avantaje ilicite, în dauna creditorilor bugetari.

Astfel, ar fi fost efectuate înscrieri fictive la masa credală în valoare de 14.505.991 de lei, aproximativ 3 milioane de euro.

(sursa: Mediafax)

×