x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Ilaşcu nu va mai fi evacuat din casă. Locuinţa acestuia trece din administrarea RA-APPS în cea a Primăriei Bucureşti

Ilie Ilaşcu nu va mai fi evacuat din casă. Locuinţa acestuia trece din administrarea RA-APPS în cea a Primăriei Bucureşti

23 Ian 2013   •   17:49
Ilie Ilaşcu nu va mai fi evacuat din casă. Locuinţa acestuia trece din administrarea RA-APPS în cea a Primăriei Bucureşti
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Situaţia locativă a lui Ilie Ilaşcu va fi soluţionată prin transmiterea locuinţei de la RA-APPS în administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucureşti, informează un comunicat al Guvernului.

Această soluţie va fi aplicată pentru Ilie Ilaşcu (condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol), Valeriu Matei (fost vice-preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova), Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii în Republica Moldova), Nicolae Matcas (fost Ministru al Învăţământului în Republica Moldova), respectiv Iulia Gorea-Costin, nevoiţi să se refugieze în România ca urmare a presiunilor la care au fost supuşi în Republica Moldova. Aceştia sunt titularii unor contracte de închiriere încheiate cu RA-APPS pentru apartamente situate în blocuri de locuinţe.

"În vederea rezolvării situaţiei locative a acestora, a fost identificată soluţia transmiterii în administrarea Municipiului Bucureşti a imobilelor aflate în proprietatea privată a statului şi administrarea RA-APPS, închiriate personalităţilor din Republica Moldova", se arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta se angajase, atunci când a auzit că Ilie Ilaşcu se numără printre persoanele care vor fi evacuate din locuinţele RA-APPS, că va rezolva problema lui şi a celorlalţi foşti deţinuţi politic moldoveni.

"Am văzut de la presă, evident că nu ştiam, cazul lui Ilie Ilaşcu. Am chemat secretarul general (al Guvernului-n.r.), am înţelesc că e vorba nu doar de Ilie Ilaşcu, ci de câţiva patrioţi din Moldova care au stat în puşcării la Tiraspol. I-am zis: <>, că nu e drept să-i spui: <>. L-am sunat pe primarul general şi - ne dă voie legea - transferăm locuinţele acestor oameni, e vorba de patru sau cinci cu totul, le transferăm la primărie şi primăria are dreptul să le repartizeze locuinţa. Conform legii, le transfer la PMB, care le poate repartiza celor care au situaţii cu totul şi cu totul speciale", a declarat Ponta pentru Antena 3. 

×