x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iliescu: "Băsescu dă dovadă de infantilism în declaraţiile privind pregătirea unei lovituri de stat"

Iliescu: "Băsescu dă dovadă de infantilism în declaraţiile privind pregătirea unei lovituri de stat"

14 Noi 2008   •   00:00

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a criticat declaraţiile lui Traian Băsescu privind desemnarea premierului şi pregătirea unei lovituri de stat, afirmând că acesta dă dovadă de "infantilism intelectual şi iresponsabilitate".



"Cum îşi poate permite Traian Băsescu să spună că criteriul lui de decizie în numirea premierului va fi sentimentul şi resentimentul personal? Preşedintele trebuie să desemneze premierul în funcţie de rezultatul votului. Însă, a vorbi despre pregătirea unei lovituri de stat vădeşte un anumit infantilism intelectual şi iresponsabilitate", a afirmat Iliescu. El a adăugat că declaraţiile preşedintelui României sunt cu atât mai grave în actualul context financiar internaţional. "Ce să creadă despre această ţară învestitorii străini?", a spus Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, că ştie că se pregăteşte suspendarea sa după alegerile parlamentare, dacă nu numeşte un premier pe care-l doresc anumiţi lideri politici, dar spune că nu va mai accepta o "lovitură de stat".

×
Subiecte în articol: romania