x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Impozitul pentru mai multe clădiri va fi majorat la 30 iunie

Impozitul pentru mai multe clădiri va fi majorat la 30 iunie

28 Iun 2010   •   00:00

Impozitul perceput persoanelor care deţin în proprietate mai multe clădiri va fi majorat în şedinţa de guvern de miercuri, 30 iunie, după ce prevederea a fost eliminată, luni, din ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, şi va intra în vigoare cu 1 iulie.

"Majorarea impozitelor pentru cei care au în proprietate două sau mai multe clădiri figurează pe agenda şedinţei de guvern de miercuri, 30 iunie 2010, iar măsura va intra în vigoare de la 1 iulie 2010", a precizat, luni, într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Guvernul a decis, luni, să elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinţe să achite în acest an o taxă de solidaritate, urmând ca impozitarea să fie reglementată printr-un act normativ distinct fără incidenţă asupra Codului Fiscal.

"Am rediscutat luni ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi am decis să eliminăm articolul privind taxa pentru clădiri, urmând ca Ministerul Finanţelor să reglementeze procedura printr-un proiect de lege", a declarat anterior ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

×
Subiecte în articol: observator