x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În jur de 200 de sindicalişti din poliţie şi penitenciare protestează la Parlament

În jur de 200 de sindicalişti din poliţie şi penitenciare protestează la Parlament

08 Feb 2019   •   10:31
În jur de 200 de sindicalişti din poliţie şi penitenciare protestează la Parlament

În jur de 200 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi din penitenciare protestează vineri în faţa Parlamentului pentru salarii echitabile şi condiţii de lucru mai bune.

La protest participă membri ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), ai Forumului Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Sindicaliştii reclamă îngheţarea salariilor personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională prin ordonanţe de urgenţă, care au suspendat în mod repetat aplicarea Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (Legea 153/2017) şi care au dezechilibrat cadrul unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Protestatarii cer condiţii de lucru mai bune ca dotări şi logistică, salarizare echitabilă şi încetarea discriminării în cazul pensionarilor militari. Aceştia scandează "Demisia!", "Hoţii!" şi poartă pancarte inscripţionate cu mesaje precum: "Poliţia, meserie de risc", "Noi murim în stradă, voi staţi la şaradă!", "Apărăm ţara şi ordinea publică, nu politicienii!", "Încetaţi umilirea militarilor!".

Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare au ales să organizeze acest protest în faţa Palatului Parlamentului, întrucât miniştrii Justiţiei şi ai Afacerilor Interne din statele membre UE participă în acea clădire la o reuniune informală desfăşurată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Peste 100 de sindicalişti au protestat şi joi în faţa Ministerului de Interne, având aceleaşi solicitări. AGERPRES

×