x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In Parlamentul Romaniei: Traseism etnic

In Parlamentul Romaniei: Traseism etnic

11 Dec 2008   •   00:00

Doamna Liana Dumitrescu, ca toti ceilalti membri ai Parlamentului Romaniei, se apropie de finalul de mandat din actuala legislatura. Domnia sa a fost reprezentatul in forul legislativ roman al Asociatiei Macedonenilor din România.



In cifre activitatea sa parlamentara se rezuma sec: patru luari de cuvant in plen, patru in sedinte, 12 propuneri legislative initiate, membru in 3 comisii de mediere, doua intrebari si interpelari, una motiune de cenzura.

Prin bunavointa unuia dintre cititorii Jurnalului National putem trece de aspectul rigid al cifrelor oferite mai sus, si putem remarca faptul ca deputatul Liana Dumitrescu este cu adevarat special si trece de barierele conventionalului pe care ne-am cam obisnuit sa-l intalnim in Parlament.

Depasind sistemul migratiei politice de la un partid la altul, cunoscuta si in titulatura de cartier drept "traseism", domnia sa este o dovada a faptului ca niciodata nu poti fi sigur de ceea ce esti cu adevarat.

In acest sens, reprezentanta minoritatii macedonene in Parlamentul Romaniei, Liana Dumitrescu, in 2004, are si calitatea de membru fondator al Uniunii Bulgarilor din Romania. Evenimentul dualitatii etnice este probat de documentele anexate acestui articol, ale caror originale pot fi consultate la sediul asociatiei mentionate.

Desi majoritar, electoratul poate fi buimacit total de schimbarea radacinilor stramosesti ale minoritatii doamnei Dumitrescu, care in patru ani de zile a devenit din bulgaroaica o demna urmasa a lui Alexandru Macedon, si cine stie, daca este de trebuinta in folosul tarii si al binelui acestui popor, sa nu o intalnim, peste cativa ani, drept reprezentanta a minoritatii asiatice, aflata in plina expansiune demografica si pe plaiurile dambovitene.

×
Subiecte în articol: romania