Daniel Funeriu, acelasi ministru al Educatiei care a jignit 20 de generatii de profesori si elevi despre care a spus ca au fraudat bacalaureatul, acelasi ministru care acum clameaza ca rezultatele de la Bac 2011 reflecta valoarea reala a elevilor care au finalizat studiile de liceu, da inca o mostra a propriei valori, din punct de vedere al cunostintelor elementare de gramatica.
De data aceasta, proba incompetentei domnului Funeriu si a faptului ca este un serios competitor al primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, la titlul de cel mai agramat politician roman in viata, este in scris.
Astfel, in propriul Curriculum vitae, Daniel Funeriu precizeaza ca a fost, citam 'Fondator si Presedinte, (1994-1998) a Asociatiei Studentilor Romani din Strasbourg' (sublinierea ne apartine).
Cea mai grava eroare este aici folosirea gresita a articolului posesiv ('a', in loc de 'al'). O alta eroare este inserarea virgulei dupa cuvantul 'Presedinte', insertie ce nu isi gaseste rostul in context.
In acelasi Cv, Daniel Funeriu mai dovedeste ca nu are proprietatea termenilor, scriind 'servici' (cuvant inexistent, dar, ce-i drept, uzitat de foarte multi), in loc de 'serviciu'.
Curios, biografia ministrului de pe portalul Guvernului nu contine precizarile eronate, fiind, probabil, editate de o persoana cunoscatoare ale 'tainelor' gramaticii.
In schimb, pe site-ul Presedintiei Romaniei, presidency.ro, este postat CV-ul buclucas al ministrului Educatiei, care este si vicepresedinte al Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniul educatiei si cercetarii.
Alte patru perle marca Funeriu:
Aflat la Targoviste, pentru a participa la festivitatile prilejuite de incheierea anului scolar 2009 – 2010, Daniel Funeriu a declarat: 'Problemele sistemului de invatamant din Romania este ca...'.
(salt la minutul 7.50).
La deschiderea anului scolar 2010 – 2011, le-a urat bobocilor ciclului primar 'Bun venit in clasa intaia!'.
La sfarsitul lunii trecute, aflat in Senatul Romaniei, dupa ce presedintele institutiei, Mircea Geoana, i-a reprosat modul in care li se adresase senatorilor, ministrul Educatiei a replicat: "cuvantul "coleg" este neutru, nu este de fel feminin, este trecut in Dictionarul explicativ al limbii romane'.
Ulterior, aflat in vizita la Craiova, Funeriu a dat indicatii: 'In momentul in care s-a vazut ca un evaluator din zece contestatii nu s-a crescut nota, iar la alt evaluator din zece contestatii s-a crescut nota la sase lucrari, cred ca anul viitor doamna inspector va lua masurile care se cuvin'.