x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incalzirea vremii duce la inundatii

Incalzirea vremii duce la inundatii

16 Feb 2005   •   00:00

Locuinte izolate si fara curent electric, retele electrice distruse, gospodarii si sute de terenuri inundate in mai multe judete ale tarii. Acestea sunt consecintele incalzirii accentuate a vremii, dar si a precipitatiilor cazute in ultimele zile.

PROBLEME. Raurile sunt blocate de poduri de gheata
SIBIU. Mai multe gospodarii si cateva hectare de teren agricol au fost inundate, in comunele Talmacel si Sadu, dupa ce pe raurile din localitate s-au format poduri de gheata care au dus la revarsarea apelor.

COVASNA. Douazeci de case si o scoala din satul Zabratau sunt izolate, iar 100 de hectare de teren agricol au fost afectate de inundatiile produse in noaptea de marti spre miercuri, din cauza revarsarii raului Buzau. Cursurile la scoala generala din localitate au fost intrerupte.

BRASOV. Peste 500 de locuinte au ramas fara energie electrica din cauza vantului care a batut cu putere in noaptea de marti, iar mai multe case din statiunea Predeal au fost inundate. Drumul spre Poiana Brasov a fost afectat de furtuna, cativa brazi smulsi acoperind o parte a carosabilului. Angajati ai Primariei Brasov au degajat soseaua, circulatia desfasurandu-se acum fara dificultati.

AVERTISMENT. 18 judete din tara au primit de la Centru Operativ pentru Situatii de Urgenta avertizare hidrologica referitoare la cresterea nivelului apelor si depasirea cotelor de aparare, ca urmare a precipitatiilor prognozate, a topirii stratului de zapada si a gheturilor. Fenomenele hidrologice periculoase se vor manifesta pe rauri in judetele: Mehedinti, Gorj, Dolj, Sibiu, Brasov, Covasna, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Calarasi, Ialomita, Tulcea si Constanta. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: observator