x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de proporţii la Schitul Soveja: Flăcările au cuprins sala de mese şi chiliile măicuţelor

Incendiu de proporţii la Schitul Soveja: Flăcările au cuprins sala de mese şi chiliile măicuţelor

09 Mar 2012   •   09:26
Incendiu de proporţii la Schitul Soveja: Flăcările au cuprins sala de mese şi chiliile măicuţelor

Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecuta, la o anexa a Schitului Soveja, din judetul Vrancea, existand riscul ca flacarile sa se extinda si la biserica aflata la aproximativ 20 de metri de focar.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Cristina Duta, incendiul a izbucnit la o anexa a schitului Soveja, iar in cladirea cuprinsa de incendiu erau sala de mese, chiliile maicutelor, dar si centrala termica, informeaza Mediafax.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari de la Focsani si voluntari din localitatea Campuri.

"Incendiul a izbucnit la o cladire din incinta schitului Soveja care adapostea sala de mese, centrala termica si spatii de cazare. Au actionat pentru stingerea incendiului trei autospeciale cu apa si spuma. La sosirea la fata locului, incendiul se manifesta cu violenta, generalizat, pe 250 de metri patrati. Pompierii au actionat atat pentru stingerea incendiului, cat si pentru ca flacarile sa nu se extinda, pentru protectia constructiilor invecinate care se aflau in imediata apropiere. Erau alte constructii la mica distanta, casa monahala si biserica, in urma interventiei acestea nu au fost cuprinse de flacari. Pagube s-au inregistrat pe o suprafata de 250 de metri, arzand acoperisul construit din lemn, obiecte de mobilier, electrocasnice aflate in interior", a declarat reprezentantul ISU Vrancea, Cristina Duta.

Din primele informatii, se pare ca maicutele au gatit pentru credinciosi, avand in vedere ca vineri multi oameni si-au programat sa asiste la slujba religioasa.

Schitul Soveja a fost infiintat in anul 2001, cu sprijinul unei familii din Focsani, iar intre anii 2004 si 2005 a fost inaltata biserica cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena. In schit traiesc 12 maici, iar ansamblul mai cuprinde o clopotnita, o troita, o fantana si o casa pentru preotul duhovnic.

×