x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu la mina Zegujani: Patru mineri, prinşi în subteran (Video)

Incendiu la mina Zegujani: Patru mineri, prinşi în subteran (Video)

23 Iul 2009   •   00:00

Mina Zegujani din judeţul Mehedinţi a fost cuprinsă, în această dimineaţă, de un incendiu. Conform primelor informaţii, patru mineri au fost prinşi în subteran. Potrivit liderului sindical al Exploatării Miniere Zegujani, Cristi Fluierătoru, flăcările au izbucnit pe circuitul de transport al cărbunelui.





La faţa locului s-au deplasat echipe de salvare care încearcă să îi scoată pe cei patru mineri din subteran.

Cristi Fluierătoru susţine că nu au mai existat astfel de incidente la mina Zegujani, care urmează să îşi încheie activitatea în anul 2010.

"Este un accident stupid, dar nu poate fi nicio banuială. Deocamdată nu ştim nimic, utilajele sunt învechite, nu s-au mai făcut investiţii de mult timp", a mai declarat liderul sindical, citat de antena3.ro. Cauzele exacte ale producerii incendiului sunt, însă, necunoscute.

UPDATE. Potrivit Mediafax, minerii surprinşi de incendiul izbucnit în subteranul Minei Zegujani, din judeţul Mehedinţi, au fost salvaţi, ei nefiind intoxicaţi cu fum, şi nici arşi. Din primele informaţii, incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, de la un scurtciruit la prima bandă transportatorare a cărbunelui de la punctul de lucru respectiv. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator