x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul de la Primaria Sectorului 1, izbucnit de la o ţigară!

Incendiul de la Primaria Sectorului 1, izbucnit de la o ţigară!

06 Sep 2009   •   00:00
Incendiul de la Primaria Sectorului 1, izbucnit de la o ţigară!

Probele identificate de pompierii militari conduc la ipoteza conform căreia incendiul care a ars acoperişul clădirii Primăriei sectorului 1, din Bulevardul Banu Manta, ar fi putut fi provocat de o ţigară aprinsă. Poliţia Capitalei a fost informată cu privire la această concluzie preliminară, însă vor lua măsuri după finalizarea raportului de către pompierii militari.



O ţigară aprinsă lăsată nesupravegheată în zona corpului A de la etajul 3 al clădirii primăriei ar fi generat incendiul de proporţii izbucnit, vineri dimineaţă, la acoperişul imobilului din Bulevardul Banu Manta, care a fost stins după mai bine de trei ore, spun surse oficiale.

Acţiunea de stingere a acoperişului a provocat inundarea întregii clădiri, fiind astfel generate şi alte pagube, informează Mediafax.

Incendiul la acoperişul clădirii din Bulevardul Banu Manta, sediul Primăriei Sectorului 1, aflat în renovare, a fost anunţat în jurul orei 11.40. Pompierii au reuşit să lichideze focul după mai bine de trei ore.

În timpul intervenţiei, pompierii au intrat în clădire pentru a stinge individual focarele de incendiu şi pentru a căuta eventuale victime, însă nu au fost găsiţi oameni în imobil. O parte din acoperiş s-a prăbuşit, iar structura acestuia este instabilă.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, spune că reparaţiile la acoperişul Primăriei Sectorului 1 trebuie suportate de către societatea Rotary Construcţii, căreia îi fusese predată clădirea pe perioada lucrărilor de renovare.

Potrivit lui Chiliman, vina pentru incendiu aparţine constructorului, societatea Rotary Construcţii, care oricum ar fi depăşit termenul de predare a proiectului cu aproximativ două luni, precizând că acesta trebuie să plătească integral daunele.

Edilul Sectorului 1 a precizat că Rotary Construcţii va fi acţionată în judecată, dacă vor exista probleme, în momentul stabilirii cu exactitate a pagubelor produse de incendiu şi să acoperişul trebuie refăcut în totalitate.

"Dacă nu vor accepta să suporte cheltuielile pentru înlocuirea acoperişului, probabil îi vom da în judecată", a mai spus primarul Sectorului 1, afirmând că aşteaptă ancheta organelor abilitate.

Primarul Sectorului 1 a mai spus că incendiul nu a pornit, în mod sigur, de la electricitate, care fusese oprită anterior incidentului, o posibilă cauză fiind aparate de sudură lăsate la etajele superioare ale clădirii.

Edilul de sector a mai spus că pagubele la imobilul din Bulevardul Banu Manta în urma incendiului sunt majore, fiind vorba de o clădire monument istoric. Chiliman a precizat că singurele pagube sunt cele materiale, bunurile şi personalul fiind evacuate din clădire încă din luna martie.

Echipaje ale Poliţiei Comunitare Sector 1 şi ale Jandarmeriei Capitalei vor păzi clădirea pe durata anchetei şi a verificărilor la faţa locului, pentru că există riscul ca acoperişul să se prăbuşească.

În cursul anului 2007 au început lucrările de consolidare la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta numărul 9, investiţia făcând parte dintr-un program derulat de primărie împreună cu Banca Mondială, pentru reducerea riscului seismic la clădirile de interes public. Pe timpul derulării lucrărilor, angajaţii Primăriei Sectorului 1 au fost mutaţi într-o altă clădire.

×
Subiecte în articol: observator incendiu chiliman