x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep testele pe voluntari ale vaccinului anti-Omicron

Încep testele pe voluntari ale vaccinului anti-Omicron

25 Ian 2022   •   15:09
Încep testele pe voluntari ale vaccinului anti-Omicron

Compania Pfizer anunță că va începe testele pe voluntari ale vaccinului anti-COVID dedicat variantei Omicron. În cadrul cercetării vor fi folosiți și câțiva voluntari care nu au fost vaccinați în timpul pandemiei.

Pfizer și partenerul său BioNTech au anunțat începerea studiului marți, potrivit NBC New York. Producătorii au adaptat dozele de vaccin pentru a combate Omicron în cazul în care autoritățile din lumea medicală vor decide că serul modificat trebuie să fie folosit.

Totuși, încă nu este clar dacă vaccinul modificat este necesar în condițiile în care dozele booster oferă protecție împotriva formelor grave, iar Omicron infectează și persoanele vaccinate.

La noul studiu vor participa 1.420 de adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Ei vor primi o singură doză, sub forma dozei booster, iar cercetătorii vor încerca să afle dacă serul este sigur și cum reacționează sistemul imunitar în comparație cu efectele produse de vaccinul original.

În cadrul studiului vor fi incluși și câțiva voluntari nevaccinați care vor primi trei doze, toate adaptate variantei Omicron.

×