x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Indicele de radiaţii ultraviolete, aproape de pragul critic

Indicele de radiaţii ultraviolete, aproape de pragul critic

31 Iul 2010   •   00:00
Indicele de radiaţii ultraviolete, aproape de pragul critic

Atenţie la ultraviolete! Expunerea îndelungată la soare în aceste zile poate crea mari probleme de sănătate. Pe litoral, indicele de radiaţii ultraviolete a fost, vineri, foarte aproape de pragul critic de opt unităţi. Rămâne ridicat, însă, şi astăzi.



Medicii avertizează că razele ultraviolete pot cauza cancer de piele şi cataractă, aşa că recomandă prudenţă.

"Razele ultraviolete pot fi chiar şi ucigaşe. O expunere intempestivă la ultraviolete poate determina o arsură de gradul 1 şi chiar 2, pe suprafaţa corporală, care necesită chiar măsuri de reanimare", a declarat dr. Doru Popescu, medic dermatolog, citat de Antena3.

"În afară de aspectul îmbătrânit, ridat, cu diverse pete de culoare, riscăm apariţia cancerelor cutanate", a explicat Gilia Oprea, dermatolog.

Ieri, pe litoral, indicele UV a fost aproape de pragul critic de opt unităţi.

Meteorologii au anunţat soare pentru ziua de astăzi, cu maxime între 29 şi 33 de grade Celsius. Indicele de confort termic nu e motiv de bucurie însă, chiar dacă maximele nu sunt prea ridicate.

Combinaţia între temperatură şi umezeală va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi în special în sud-estul ţării, dar izolat şi în rest.

×
Subiecte în articol: observator