x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Ian 2008   •   00:00

FRONTIERĂ - Trafic normal la Vama Giurgiu

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse a revenit la normal, iar circulaţia pe Podul Prieteniei se desfăşoară alternativ intre Bulgaria şi Romănia. De asemenea, consulul romăn la Sofia, Silviu Catană, a declarat ieri, citat de Mediafax, că se află in drum spre Ruse, unde va discuta cu cei care instrumentează cazul lui Constantin Scripcaru, romănul reţinut după o altercaţie cu poliţiştii bulgari.

BOTOŞANI - Paradă a datinilor de Anul Nou

Un număr de 26 de ansambluri populare din judeţul Botoşani au participat ieri la o paradă de datini şi obiceiuri de Anul Nou, care s-a desfăşurat pe scena Teatrului "Mihai Eminescu", transmite Rompres. Evenimentul a fost menit să marcheze implinirea unui an de la integrarea Romăniei in Uniunea Europeană.

MAREA BRITANIE - Hoţi romăni condamnaţi

Şapte romăni au fost condamnaţi la căte 12 ani de inchisoare in Marea Britanie, după ce au comis nouă furturi care au provocat pierderi de 113.000 de lire sterline, informează Mediafax. "In timp ce proprietarilor li se distrăgea atenţia, romănii au furat bani şi bunuri in valoare de 113.000 de lire şi bijuterii care nu au fost incă evaluate", a afirmat inspectorul Stuart McHattie, care a condus ancheta.

BUZĂU - Petrecere in Ambulanţă

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău a demarat o anchetă internă după ce un post local de televiziune a difuzat imagini cu şapte tineri care au chefuit timp de aproape o jumătate de oră intr-o Salvare care se intorcea de la o intervenţie. In imagini se observă cum tinerii consumă bere, se injură şi se filmează cu telefoanele mobile. Cei şapte fuseseră luaţi la ocazie de şoferul ambulanţei, care i-a condus la o discotecă din oraşul Buzău. (M.B.)

INFOTRAFIC - Ultimele probleme in infrastructură

Circulaţia rutieră se desfăşura ieri in condiţii de iarnă in Oltenia, sudul şi estul Munteniei, precum şi in Dobrogea, a anunţat centrul Infotrafic al Poliţiei Romăne. Cele mai afectate judeţe au fost Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa,Teleorman şi Giurgiu. Reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor dădeau asigurări că ultimul tronson blocat al Autostrăzii Soarelui, Drajna - Feteşti, va fi deschis pănă la lăsarea serii, insă la inchiderea ediţiei nu se făcuse nici un anunţ in acest sens. Mai erau inchise şi porţiuni de pe trei drumuri naţionale.

GHERLA - Deţinuţi invoiţi de Sărbători

Toţi cei 40 de deţinuţi de la Penitenciarul Gherla invoiţi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă s-au reintors in inchisoare. Ultimii dintre aceştia au revenit ieri după gratii, transmite Mediafax. "Efectul acestor invoiri este benefic asupra lor privind reintegrarea socială şi păstrarea legăturilor cu familia", a spus purtătorul de cuvănt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

×
Subiecte în articol: observator