x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

12 Iul 2005   •   00:00
INSPECTIE CSM. Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca procurorii care instrumenteaza cazul afaceristului Dinu Patriciu au incalcat procedurile cand au dispus retinerea acestuia, pe 27 mai, se arata intr-un raport al institutiei. Inspectorii CSM au constatat ca procurorul Adriana Cristescu a incalcat procedura, iar cel de-al doilea anchetator, Giorgiana Hosu, nu a semnat propunerea de arestare a omului de afaceri. De asemenea, inspectorii Consiliului precizeaza ca aspectele relevate de mass-media privind conduita procurorilor "in mare parte s-au confirmat".

SANATATE. Doctorul Vasile Cepoi este noul director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. El a fost presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi si secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Potrivit doctorului Cepoi, "criza medicamenteor compensate si gratuite este oarecum rezolvata, in conditiile alocarii a 1.200 miliarde de lei lunar, cu conditia sa nu se faca abuzuri". In acest sens, el a precizat ca va fi demarat un control care va viza respectarea legislatiei in vigoare. (Magda Marincovici)

POLITIA, LA RAPORT. Prezent la Craiova pentru a participa la bilantul IPJ Dolj, inspectorul general al Politiei Romane, chestorul Dan Fatuloiu, a spus ca nu mai vrea sa vada pe strazi politisti care nu pot dirija circulatia din cauza burtii. Fatuloiu a mai anuntat ca ii va supune pe politistii de la Brigada Rutiera la "teste de fidelitate", pentru a constata cat sunt de predispusi sa ia mita. In fine, chestorul a criticat si activitatea serviciilor de lupta impotriva crimei organizate si economic, ale caror rezultate sunt sub asteptari, dar si Politia de Proximitate. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator