x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Iul 2005   •   00:00
PARTID NOU. Deputatul independent Corneliu Ciontu a anuntat ieri ca a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de constituire pentru noua formatiune pe care o va conduce, Partidul Popular (PP). El a precizat ca au fost depuse listele cu 38.904 semnaturi de sustinere a partidului din peste 30 de judete ale tarii si a prezentat si sigla partidului, silueta calaretului trac in nuante de verde si gri. Partidul Popular va fi unul de centru. (Carmen Vintila)

REPROSURI PES. PD ar fi trebuit sa anunte ca intentioneaza sa-i schimbe doctrina politica inaintea alegerilor generale, a apreciat, ieri, vicepresedintele Partidului Socialistilor Europeni, Jan Marinus Wiersma, la o intalnire a conducerii PSD cu alesii locali ai partidului. "Sper ca PD sa poata explica alegatorilor sai cum a reusit sa treaca dintr-o parte a esichierului politic in cealalta", a afirmat responsabilul PES.

PRIMAR ARESTAT. Primarul localitatii brasovene Sacele, Vasile Lata, prins in flagrant in timp ce lua mita 60.000 de euro, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, aseara, in baza unui mandat emis pe numele lui de Tribunalul Brasov, dupa opt ore de deliberari. Cu Lata a fost retinut si un prosper om de afaceri brasovean Liviu Baciu, patronul firmei de salubritate Cibin, instanta stabilind insa ca acesta sa fie judecat in stare de libertate. Lata este acuzat de luare de mita si de complicitate la santaj, iar Liviu Baciu, de complicitate la luare de mita si de santaj.

ACCEPT. Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, ca diferentele de opinie din interiorul Coalitiei de guvernare nu vor conduce nici la scindare si nici la alegeri anticipate, transmite Mediafax. In opinia sa, este firesc sa existe divergente de opinie in interiorul unei coalitii.

FABRICA DE STRUTI. Fosta fabrica de mobila Mobitex din localitatea valceana Horezu a fost transformata in ferma de struti. Fabrica devenise o ruina si toate ideile de rentabilizare a fabricii esuasera, cand un intreprinzator din zona Horezu a venit cu cativa pui de struti, pe care a inceput sa-i creasca in curtea interioara. Acolo cresc deja 10 struti, care s-au obisnuit foarte repede cu noua lor "casa" si alearga printre fiarele din interiorul fabricii. (Octavian Herta)

CONVOI RADIOACTIV. Un transport fluvial cu incarcatura radioactiva, avand ca destinatie centrala nuclearoelectrica de la Kozlodui, a tranzitat ieri Romania, pe drumul intre localitatea Ismail din Ucraina si localitatea de destinatie din Bulgaria. Convoiul a intrat pe raza judetului Galati in jurul orei 11:00 si a iesit la ora 14:45. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeria, Politia de Frontiera, Vama si Capitania au monitorizat transportul nuclear pe toata durata deplasarii si au escortat vasul pe toata distanta, peste 750 km, intre Galati si Bechet. Nava "Fili", aflata sub pavilion rus, are la bord 119 tone de incarcatura nucleara de tip TK-94 si TK-95. (Erik Hoosz)

PROCESUL FNA. Ioana Maria Vlas, singurul arestat in cazul fraudarii Fondului National de Acumulare (FNA), a declarat ieri in fata instantei ca Sorin Ovidiu Vantu a "cumparat-o", dar nu cu banii lui, ci cu ai CEC, si ca a compromis-o prin aceasta tranzactie, transmite Mediafax. Vlas a fost audiata in legatura cu implicarea sa in fraudarea FNA si a declarat ca urma sa-i ramana 7% din actiunile SOV Invest primite de la Vantu, dupa vanzarea celei mai mari parti a acestora. (Magda Colgiu)

PREMIANTI. Miercuri seara, ziaristii de la Jurnalul National si-au adjudecat cele mai multe dintre premiile Freedom House din cadrul Concursului National Tanarul Jurnalist al Anului 2004. Radu Tutuianu a intrat in posesia marelui premiu la Sectiunea Social, cu articolul "Bine ca ati ramas, ca avem unde veni!", in care prezenta comunitatea saseasca din zona Sibiului. Mentiunile au fost obtinute de: Ana Maria Luca, pentru articolul "Drumuri prin trei secole si prin trei tari", la Sectiunea Social, Tatiana Dabija, pentru articolul "Zavaidoc, patru camasi", la Sectiunea Cultural, si Claudiu Tarziu, pentru articolul "Mafia lemnului este protejata politic", la Sectiunea Economic-afaceri. (Elena Larion)

SCRISOARE. Regele Mihai a adresat ieri o scrisoare Parlamentului in care isi exprima satisfactia fata de adoptarea proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care i-au apartinut. Apreciind respectivul act normativ ca un "act de reconciliere nationala", regele Mihai considera ca acesta va contribui la o mai buna reflectare a imaginii Romaniei. (Aniela Nine)

SCHIMBARE. Senatorul Cristian Diaconescu este noul purtator de cuvant al PSD, el fiind desemnat in aceasta functie la sedinta de ieri a Comitetului Executiv National al partidului.
×
Subiecte în articol: observator