x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

30 Iun 2005   •   00:00
SRR SI SRTV. Directorii generali ai societatilor publice de radio si televiziune nu pot fi membri ai Consiliului de Administratie si nici ai unor partide politice, au stabilit ieri deputatii, separand functiile de presedinti ai CA de cele executive. Deputatii au votat, cu modificari, propunerea legislativa de modificare a Legii privind organizarea si functionarea SRR si SRTV, initiata de deputatul UDMR Kelemen Hunor. La votul final a fost inregistrata o singura abtinere.

CONTESTARE. Proiectul de lege privind acordarea celor 30 milioane de euro fostului rege Mihai, ca despagubire pentru castelele Peles, Pelisor si Foisor, restituirea Vilei Cavalerilor din Sinaia si dreptul de folosinta a Palatului Elisabeta a primit ieri votul final la Camera Deputatilor, fiind adoptat cu patru abtineri si 16 voturi impotriva. Actul normativ a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputatilor este Camera decizionala. Deputatul PRM Petru Calian a anuntat insa in plenul Camerei ca parlamentarii partidului vor ataca la Curtea Constitutionala Legea privind acordarea despagubirilor catre familia regala.

ANCHETA. Vicepresedintele pe probleme financiare al Grupului Rompetrol, Alexandru Bucsa, a fost audiat ieri la Parchetul General pentru a doua oara in dosarul Petromidia, in care Dinu Patriciu si fostul actionar Sorin Marin sunt acuzati de inselaciune. Printre persoanele cercetate in acest dosar se numara si Phil Stephenson, vicepresedinte al Rompetrol Grup BV Olanda. Patriciu a fost pus sub acuzare pentru infractiuni economice cum ar fi neefectuarea unor investitii de 15 milioane de dolari si diminuarea unor taxe catre bugetul de stat insumand sute de miliarde de lei.

TRASURI. Singurul atelier care produce si repara trasuri din cadrul Regiei Nationale a Padurilor functioneaza la Bistrita si confectioneaza mai multe tipuri de astfel de mijloace de transport, destinate transportului de persoane. Atelierul a fost deschis in urma cu un an, iar oferta producatorilor cuprinde atat trasuri de parada, cat si de vanatoare, cu o capacitate de pana la sase persoane. Cumparatorii pot beneficia, la comanda, si de decoratiuni suplimentare sau de alte modificari.

"7 ZILE". De duminica, "7 zile", retrospectiva celor mai importante evenimente ale saptamanii, transmisa de Antena 1 de la ora 18:40, va fi realizata si prezentata de Alessandra Stoicescu. Din "7 zile" nu vor lipsi comentariile semnate de Vlad Petreanu, redactorul-sef al Observatorului, cel care realiza pana acum aceasta emisiune. "Voi pastra aceleasi coordonate de continut si calitate", declara Alessandra Stoicescu.

×
Subiecte în articol: observator