x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei

INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei

30 Dec 2015   •   10:41
INFOTRAFIC - Cum se circulă pe Valea Prahovei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (10:00), în judeţul Prahova, pe DN1 Bucureşti - Braşov, la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti, se circulă în coloană, din cauza numărului mare de autovehicule.

În această dimineaţă nu erau semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere. Un strat subţire de zăpadă, în amestec cu material antiderapant, există doar pe câteva drumuri naţionale secundare, care străbat zone montane înalte. Cel mai circulat dintre acestea este, în această perioadă, DN67C Novaci - Rânca, pe care stratul de zăpadă măsoară 1-2 centimetri. Un echipaj de poliţie, care acţionează în oraşul Novaci, nu permite accesul autovehiculelor neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă către Rânca.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, vremea este frumoasă, iar partea carosabilă începe să se usuce. A nins pe DN7, pe Valea Oltului, iar partea carosabilă umedă. Chiar dacă s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, îi sfătuim pe conducătorii auto să fie prudenţi în curbe şi când efectuează manevra de depăşire, întrucât pe marginea drumului există zăpadă.

Astăzi, în a doua parte a zilei, circulaţia se va intensifica pe principalele drumuri naţionale, mai ales pe DN1 Bucureşti - Braşov. Este posibil să se formeze coloane de autovehicule la Comarnic şi în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi să păstreze o distanţă suficientă în mers.

×