x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infractor trăind sub nasul autorităţilor, prins după 14 ani

Infractor trăind sub nasul autorităţilor, prins după 14 ani

de Mara Raducanu    |    Mircea Opris    |    10 Noi 2009   •   00:00

Nicolae Valentin Dragolea a fost prins duminică seară de poliţiştii Secţiei 22. El a ucis în 1995, în plină stradă, doi sportivi, campioni naţionali.

În faţa poliţiştilor, criminalul a recunoscut cu nonşalanţă că a dus o viaţă liniştită chiar sub nasul autorităţilor, dar sub un nume fals. Nicolae Valentin Dragolea este acuzat că, împreună cu alţi şase indivizi, a ucis în plină stradă doi sportivi, campioni naţionali, în 1995, la Timişoara. Victimele aveau 22 şi 25 de ani. De atunci, nimeni nu a mai ştiut nimic de el, chiar dacă trăia nestingherit într-un cartier din Capitală. Bărbatul nu şi-a schimbat însă năravul.

În ultimii doi ani pe numele său s-au făcut două plângeri. Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, un bărbat s-a plâns că telefonul i-ar fi fost furat într-un parc din Capitală. Au pornit în căutarea infractorului şi l-au găsit într-un parc, la mesele unde se joacă şah. Oamenii legii l-au dus în arestul Secţiei 22, unde individul s-a prezentat cu o identitate falsă: "domnul Braşoveanu". Adică, nimeni altul decât Nicolae Valentin Dragolea, căutat de Poliţia Timiş pentru oribila crimă de pe Strada Odobescu din Timişoara.

VIAŢA BATE FILMUL
La data de 18 martie 1995, membrii bandei lui Dragolea au sărbătorit ziua de naştere a lui Gabor Cătălin, un băiat din gaşcă, la restaurantul Intim din Timişoara. Aici, după ce au ajuns în stare de ebrietate, au început să spargă pahare, farfurii, sticle de pereţii localului, speriind personalul şi consumatorii. Câţiva sportivi practicanţi de arte marţiale au încercat să îi oprească. La două zile după incident, maşina în care se aflau Francisc Doda şi Cristian Boroş, împreună cu antrenorul lor Cristinel Oprescu a fost blocată pe Strada Odobescu, de mai mulţi membri ai bandei interlope.

Cei doi tineri şi antrenorul au fost loviţi cu bestialitate de Dragolea şi ceilalţi membri ai găştii sale cu obiecte contondente, până au fost desfiguraţi, fiind abandonaţi într-o baltă de sânge. Singurul supravieţuitor a fost antrenorul celor doi, Cristinel Oprescu, internat cu răni grave la acelaşi spital. În timpul procesului, interlopii au încercat să-l întimideze pe Cristinel Oprescu să nu depună mărturie împotriva lor. Şase dintre agresori au fost arestaţi la câteva zile după comiterea asasinatului, în timp ce Valentin Nicolae Dragolea a fost condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare.

Ultima oară, el a fost reţinut de poliţiştii din Valencia, Spania, în urmă cu aproximatv cinci ani, dar nu a fost niciodată extrădat, deşi era dat în urmărire internaţională de IPJ Timiş.

×
Subiecte în articol: observator