x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înmormântaţi cu onoruri militare

Înmormântaţi cu onoruri militare

09 Iul 2010   •   00:00

Unsprezece din cei 12 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Tuzla au fost în­mor­mân­taţi ieri. Astăzi va fi în­mor­mân­tat şi comandorul Nicolae Jianu, la Cimitirul Central Ghen­cea, din Bucureşti.

Cei trei militari constănţeni care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică de la Tuzla au fost înmormântaţi ieri în Cimitirul Central din Constanţa, în prezenţa a aproximativ 500 de persoane, la funeralii luând parte ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi şeful Marelui Stat Major, gene­ral Gheorghe Marin.

Locotenentul Liviu Antim şi fruntaşul Cosmin Furtună au fost înmormântaţi unul lângă celălalt în Cimitirul Eroilor din cadrul Cimitirului Cen­tral, iar celălalt militar, ma­is­trul militar clasa a II-a Cătălin Ră­doi, a fost înmormântat în locul de veci pe care familia acestuia îl are în cimitir. Maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ a fost în­morm­ântat cu onoruri militare în Ci­mi­tirul "Sfinţii Împăraţi Con­stan­tin şi Elena" din municipiul Bu­zău, în prezenţa a sute de per­soa­ne, transmite corespondentul Mediafax. Maistrul militar a fost condus pe ultimul drum de soţia şi de băiatul său, de părinţi, de rude, prieteni, colegi şi mili­tari din Garnizoana Buzău, dar şi de cei care nu l-au cunoscut. Fruntaşul Ma­rius Cătălin Chio­vea­nu a fost înmormântat pe Aleea Ero­i­­­lor a cimitirului din co­mu­na Cuza Vodă, judeţul Că­lă­raşi, localitatea natală a acestuia. Slujba religioasă a fost oficiată de un preot militar, alături de un sobor de patru preoţi, iar la ceremonial au luat parte săteni şi colegi ai militarului.

×
Subiecte în articol: observator