x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INSP: 1,3% din totalul persoanelor infectate au fost vaccinate cu o doză sau cu ambele doze

INSP: 1,3% din totalul persoanelor infectate au fost vaccinate cu o doză sau cu ambele doze

09 Oct 2021   •   17:30
INSP: 1,3% din totalul persoanelor infectate au fost vaccinate cu o doză sau cu ambele doze

1,3% din totalul persoanelor infectate în România au fost vaccinate anti-COVID cu o doză sau cu ambele doze, potrivit statisticii realizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit directorului INSP, Adriana Pistol, în România au fist raportate peste 28.000 de persoane infectate care au fost vaccinate cu o singură doză.

Procentual, asta înseamnă 0,52% din totalul de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. 53% dintre acestea s-au infectat în primele 14 zile după vaccinare, a anunțat Adriana Pistol.

De asemenea, la 1.82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, arată INSP.

Statistica privitoare la persoanele vaccinate cu ambele doze care s-au infectat arată că există 38.604 de cazuri. Procentual, reprezintă 0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze. 70% dintre aceste cazuri au fost confirmate la peste patru luni de la a doua doză.

La 0.76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, precizează INSP.

În total, este vorba despre un procent de 1,3% de persoane infectate din totalul de români vaccinați cu una sau cu două doze.

Statistica a fost realizată în perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinați