x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instalaţii de gaze medicale în două spitale din Braşov

Instalaţii de gaze medicale în două spitale din Braşov

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   00:20
Instalaţii de gaze medicale în două spitale din Braşov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Consiliul Județean Brașov anunță punerea în funcțiune, miercuri, a instalațiilor de gaze medicale în două spitale. Valoarea acestora este de aproape 1,5 milioane de lei. Instalațiile asigură prevenirea evenimentelor nedorite prin alarmare automată, atât vizuală, cât și acustică.

„Consiliul Judeţean Braşov investeşte constant în modernizarea celor cinci spitale clinice aflate în administrarea sa şi utilizează toate resursele financiare care îi stau la dispoziţie, atât finanţări europene şi guvernamentale, cât şi fonduri din bugetul propriu. Cele mai recente obiective implementate cu finanţarea exclusivă a autorităţii publice a judeţului Braşov sunt instalaţiile de gaze medicale care au fost achiziţionate, montate şi puse în funcţiune la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii”, potrivit unui comunicat de presă.

Valoarea totală a acestor investiții finanțate din bugetul propriu al judeţului este de 1.457.979,12 lei.

În baza celor două contracte executate în perioada ianuarie-martie 2024, 88 senzori cuplaţi la 6 centrale au fost dispuşi în clădirea Mârzescu şi în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Infecţioase, iar 98 senzori cuplaţi la 6 centrale au fost instalaţi în secţiile Spitalului de Copii.

„Contractele despre care vorbim astăzi reprezintă investiții importante în monitorizarea concentrației de oxigen din saloane, care asigură prevenirea evenimentelor nedorite prin alarmare automată, atât vizuală, cât și acustică. Finalizarea lucrărilor s-a făcut în timp-record. Ordinul de începere a fost dat în 18 ianuarie 2024, termenul de proiectare şi execuţie fiind de trei luni. Având în vedere că ne-am confruntat cu epidemia de rujeolă care a îngreunat accesul în Spitalul de Copii şi în cel de Boli Infecţioase, printr-o cooperare foarte bună cu firma executantă şi cu sprijinul acordat de managerii spitalelor şi de cadrele medicale, am reuşit să ne încadrăm în termenele contractuale. Este important de subliniat faptul că instalarea acestor sisteme ajută cele două unităţi spitaliceşti atât în obţinerea autorizaţiei ISU de securitate la incendiu, cât şi în procesul de acreditare la Ministerul Sănătăţii. Respectăm angajamentul de a investi în continuare în sănătate, iar azi am mai făcut un pas în direcţia îmbunătăţirii permanente a calității serviciilor medicale pe care le asigurăm concetăţenilor noştri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban.

CJ Brașov transmite că detectoarele de fum, temperatură sau monoxid de carbon asigură gestionarea riscurilor de incendiu, iar detectoarele de oxigen asigură monitorizarea calității aerului. O concentrație prea mică a oxigenului duce la tulburări medicale, iar o concentrație prea mare, de peste 23%, prezintă în sine un risc ridicat pentru sănătate, dar totodată crește pericolul de explozii și favorizează întreținerea incendiilor.

Sistemul beneficiază şi de o sursă de rezervă, ceea ce înseamnă că în situaţia producerii unui dezastru natural, precum un cutremur care ar cauza întreruperea alimentării cu electricitate, centralele funcţionează autonom încă trei ore. Acestea sunt setate pe un maxim de 22% al concentraţiei de oxigen care în momentul în care este atins, declanşează un sistem de prealarmare, iar la depăşirea valorii de 22,1% se activează alarma propriu-zisă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gaze medicale spitale brasov