x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanţa americană a aprobat extrădarea lui Necolaiciuc

Instanţa americană a aprobat extrădarea lui Necolaiciuc

de Violeta Fotache    |    02 Mar 2011   •   13:43
Instanţa americană a aprobat extrădarea lui Necolaiciuc
Sursa foto: /Agerpres

154391-untitled.jpgMinisterul Justiţiei a informat în urmă cu câteva minute că Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii  (SUA) a anunţat că instanţa competentă americană a aprobat extrădarea către România a lui Necolaiciuc Mihai. Reamintim că statul român a făcut solicitări în acest sens în februarie 2008 şi septembrie 2009.

“Necolaiciuc Mihai are la dispoziţie căile de atac prevăzute de legislaţia americană în materie - apel în faţa Tribunalului Districtual  iar,  în cazul în care se respinge apelul,  poate ataca decizia în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite ale Americii”, se arată în comunicatul Ministerului roman de Justiţie. 

“Precizăm că în legătură cu Necolaiciuc Mihai au fost înaintate autorităţilor americane trei cereri de extrădare. Ultima dintre acestea a fost comunicată, pe cale diplomatică, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii la data de 31 ianuarie 2011 şi urmează a fi examinată de către autorităţile americane. Necolaiciuc Mihai se află în custodia autorităţilor americane, fiind arestat în vederea  extrădării către România, începând cu data de 23 iunie 2009.”

Reamintim că fostul director general al SNCFR, Mihai Necolaiciuc, urmărit pentru crearea unui prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de euro companiei pe care a condus-o, a fost reţinut de FBI în Statele Unite - Florida, pentru şedere ilegală, după cum informa, în 18 iunie 2009, Poliţia Română. Când a fost capturat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi cei de la Departamentul de Migrări şi Vămi, Necolaiciuc avea acte emise de Venezuela pe numele său real. Ancheta a fost coordonată de Biroul Central Naţional SUA, Divizia pentru străini şi fugari, omologii americani încurajând  autorităţile române să depună urgent o cerere de arest provizoriu, în aşteptarea rezolvării cererii de extrădare. Toată procedura a fost confidenţialăSuceveanul Mihai Necolaiciuc, născut în 24 iulie 1952, fost arestat în urma cooperării dintre autorităţile americane şi române şi ofiţerii de la Interpol.

Surse judiciare ne-au precizat ca Necolaiciuc va fi adus in tara saptamana viitoare.

×
Subiecte în articol: necolaiciuc