x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanţa, de partea lui Bold

Instanţa, de partea lui Bold

de Monica Andrei Capatos    |    05 Dec 2009   •   00:00

Adrian Bold va fi reîncadrat în funcţia de arhitect- şef al Capitalei, după ce instanţa Tribunalului Bucureşti a anulat decizia de concediere a acestuia, soluţia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a anulat Ordinul 1.106 de la 17 iulie 2008 prin care Adrian Bold a fost demis din funcţia de arhitect-şef al Capitalei, obligând astfel Primăria Capitalei şi pe primarul general să-l repună pe acesta în funcţie. De asemenea, conform hotărârii judecătorilor, Primăria Capitalei şi primarul general sunt obligaţi la plata în solidar a sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Instanţa mai obligă municipalitatea să-i plătească lui Bold drepturile salariale aferente începând de la 21 iulie 2008 până la data reîncadrării efective în funcţie, sumă la care să se adauge şi dobânzi.

Adrian Bold a fost demis din funcţie de primarul general Sorin Oprescu, în urma raportului Comisiei de disciplină a municipalităţii care a analizat cazul acestuia. Sesizările pentru care Bold a fost chemat în faţa Comisiei vizau prejudicierea instituţiei cu circa 300.000 de dolari, faptul că ar fi aprobat un Plan Urbanistic Zonal în baza sportivă Spartac din Sectorul 3, precum şi faptul că ar fi întârziat nemotivat la serviciu. El a fost arhitect-şef al Capitalei din 1997, de numele lui se leagă majoritatea blocurilor-turn şi a construcţiilor gigant care au împânzit oraşul.

×
Subiecte în articol: observator