În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, dr. Marinescu a explicat că evaluarea stării de sănătate a lui Florin Piersic este multidisciplinară, implicând aspecte ortopedice, cardiace și altele. El a subliniat că intervențiile ortopedice în cazul unei persoane în vârstă și cu boli cronice pot fi extrem de dificile și riscante, iar evoluția stării de sănătate poate fi imprevizibilă, în special în cazul unei infecții generalizate (septicemie).
Când a fost întrebat despre riscurile intervenției în contextul problemelor cardiace ale actorului, dr. Marinescu a subliniat importanța echipei de specialiști în ortopedie și terapie intensivă în luarea deciziilor. El a menționat că riscul crește odată cu asocierea unor probleme cardiace și vârsta pacientului.
- Cât de riscantă este această intervenție având în vedere că știm problemele cardiace pe care le are actorul Florin Piersic?
Sigur că echipa de ortopezi și echipa de terapie intensivă sunt cei care știu și au ultimul cuvânt principal. În momentul în care ai niște lucruri asociate și vine și vârsta, riscul categoric este important. Și atunci contează fiecare moment și alegerea momentului oportun, că până la urmă despre asta vorbim.
- De ce actorul Florin Piersic a fost mutat la patru spitale Spitalul Militar din Cluj, apoi Institutul Inimii, apoi Matei Balș, acum Spitalul Foișor?
Cred că e foarte bine să clarificăm. Şi o să mă refer la momentul legat de București. Ce înseamnă multidisciplinar, înseamnă că ai nevoie și de partea ortopedică și evident că dacă te gândești la un tratament ortopedic n-o să poți să-l faci într-un spital care-i doar de infecțioase. Deci, până la urmă nu vorbim de mutarea pacientului într-un spital de același profil, că aici ar fi discuția.
Este logic și oriunde se întâmplă, dacă ai nevoie de un tratament ortopedic, se merge acolo unde sunt specialiștii asta legat de ce se întâmplă acum.
Desigur, dacă apar decompensări pe partea cardiacă e altă discuție, dar în mod clar, dacă doamne ajută, așa cum ne dorim toți să fie o evoluție bună în raport cu operația, sigur că se va întoarce la institutul Matei Balș. Așa s-a pus problema pentru a continua tratamentul legat de procesul infecțios. Ceea ce se întâmplă acum este practic eliminarea sursei de infecție. Este un lucru absolut logic. Deci nu se pune problema să nu se întoarcă la Matei Balș. Doamne ajută să fie totul bine și să fie exact așa cum noi toți ne dorim.
În ceea ce privește infecția stafilococică, dr. Marinescu a subliniat că bacteriile implicate sunt sensibile la antibiotice, dar că în cazul unei persoane vulnerabile, orice germene poate deveni o amenințare serioasă pentru sănătate.
Cu toate acestea, medicul a exprimat speranța că evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic va fi favorabilă și că acesta va reveni la Institutul Matei Balș pentru continuarea tratamentului împotriva infecției.
Actorul Florin Piersic a fost operat cu succes la Spitalul Foișor din București
Actorul Florin Piersic a fost dus în secția de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Foișor și se află într-un spațiu septic, neavând voie să fie vizitat.
Intervenția medicilor de la Spitalul Foișor a fost un real succes în cazul lui Florin Piersic. Proteza de la genunchi a fost înlocuită cu o proteză provizorie de tip spacer, adică o proteză care va elimina antibiotic până când analizele vor arăta că infecția a dispărut din corpul lui Florin Piersic.
Ulterior, o proteză normală îi va fi pusă la genunchi și ar putea să-i fie pus și acel dispozitiv care a fost scos de la inimă.