x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întâlnirea miniştrilor Toader şi Teodorovici cu cei doi consilieri prezidenţiali s-a încheiat

Întâlnirea miniştrilor Toader şi Teodorovici cu cei doi consilieri prezidenţiali s-a încheiat

06 Sep 2018   •   12:18
Întâlnirea miniştrilor Toader şi Teodorovici cu cei doi consilieri prezidenţiali s-a încheiat

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Justiţiei, Tudorel Toader, şi cei doi consilieri prezidenţiali, Mihaela Ciochină şi Cosmin Marinescu, s-a încheiat, după aproximativ 30 de minute de discuţii. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care a invitat-o joi la consultări, alături de miniştrii de resort, pentru clarificarea unor aspecte care ţineau de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018. 

Ulterior, Guvernul a adoptat ordonanţa privind rectificarea bugetară. Şeful statului a condamnat ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şi a solicitat public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat îndeplineşte exigenţele constituţionale de aprobare. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se află joi în Spania. AGERPRES

×
Subiecte în articol: întâlnireToader şi Teodorovici