x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopii se reprofileaza

Interlopii se reprofileaza

20 Ian 2005   •   00:00

Liderii celei mai puternice retele de contrabanda cu tigari, decapitata de Politia de Frontiera zilele trecute, s-au ocupat ani in sir cu traficul de masini furate din strainatate, dandu-le grele batai de cap ofiterilor de la Combaterea Crimei Organizate Bihor.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

TRAFIC. Zeci de masini de lux au fost aduse in Romania
Fratii Romeo si George Pacurar, ambii din Oradea, au fost retinuti, impreuna cu alte 14 persoane, dupa ce au prejudiciat statul roman cu peste 200 de miliarde de lei prin traficul de tigari. Cei doi s-au ocupat de traficarea tutunului dupa ce au renuntat la afacerile cu masini furate din Occident si vandute printr-un sistem suveica in Romania. Surse din cadrul Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Oradea au declarat pentru Jurnalul National ca fratii Pacurar se ocupau de introducerea in Romania a unor autoturisme furate din Austria, Italia si Germania, pe baza unor documente false, pe care ulterior reuseau sa le inmatriculeze si sa le vanda in interior. "Incepand cu anul 2002, pe numele lor au fost intocmite mai multe dosare penale pentru trafic de masini furate, fals si alte genuri de fapte. Aceste dosare insa nu si-au urmat cursul firesc, ele aflandu-se acum prin birourile unor procurori sau magistrati. Cei doi frati, lideri ai lumii interlope locale, nu au fost cercetati in stare de arest in nici unul dintre aceste dosare", au precizat sursele citate.

REPROFILARE. Scapand de puscarie, fratii Pacurar au constatat ca tranzactiile cu autoturisme nu mai sunt atat de profitabile, avand in vedere ca politistii au declarat razboi retelelor in domeniu, astfel incat s-au reprofilat. Au pus bazele unei puternice retele de contrabanda cu tigari, reusind sa castige in acest fel cateva milioane de dolari in mai putin de doi ani. Timp de 12 luni, politistii de frontiera, procurorii si cadre din IJP Bihor au urmarit aceasta retea, reusind zilele trecute sa-i retina pe capii gruparii.

CARACATITA. Centrul operatiunilor era Oradea, locul de domiciliu al fratilor Pacurar. In subordinea acestora se aflau mai multe persoane care conduceau o substructura ce actiona in judetele Timis, Arad si Bihor. Monitorizarea acestei megaretele a inceput in ianuarie 2004, dupa ce anchetatorii au capturat 15 transporturi ilegale de tigari in punctele Nadlac, Varsand, Episcopia Bihor si Salonta, modul de operare fiind acelasi in toate cazurile. Mai mult, marcile de tigari traficate sunt foarte cautate in Austria, Germania si Anglia.

×
Subiecte în articol: observator