x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopul Cosmos Tănase, "Prinţul Ţiganilor", a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

Interlopul Cosmos Tănase, "Prinţul Ţiganilor", a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

22 Feb 2012   •   07:05
Interlopul Cosmos Tănase, "Prinţul Ţiganilor", a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

Cosmos Tanase, cunoscut drept liderul unei grupari interlope din Iasi, a fost arestat pentru 29 de zile, marti seara, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc, alte doua persoane implicate in acelasi dosar primind mandate de arestare preventiva din partea judecatorilor iesenilor.

Cosmos Tanase a fost adus, marti dupa-amiaza, la Tribunalul din Iasi, alaturi de alte doua persoane, Costel Puia si Costel Cozma, procurorii DIICOT cerand judecatorilor emiterea mandatelor de arestare pe numele celor trei, pentru 29 de zile.

Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tanase, a sustinut nevinovatia clientului sau, invocand faptul ca la perchezitia facuta la domiciliul lui Cosmos Tanase, dar si asupra masinii acestuia, nu au fost descoperite droguri, anunta Mediafax. Dupa cateva ore de audieri, judecatorii Tribunalului Iasi au emis mandate de arestare pentru toate cele trei persoane cercetate in dosar. Avocatii au anuntat ca vor formula recurs impotriva deciziei instantei.

Cosmos Tanase, cunoscut si sub numele de "Printul Tiganilor", a fost retinut luni seara, de catre procurorii DIICOT Iasi, el fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc. Initial, interlopul iesean a fost adus la sediul Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Iasi, dupa care a fost dus la audieri la sediul DIICOT, unde i s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore. In fata sediului IJP Iasi s-au adunat zeci de cunoscuti ai interlopului iesean, o parte dintre acestia amenintandu-i pe jurnalistii prezenti.

Potrivit DIICOT, trei persoane au fost retinute, luni, pentru detinere de droguri de mare risc in valoare de 130.000 de euro, marfa adusa din Spania, pentru prinderea traficantilor anchetatorii romani colaborand cu autoritatile judiciare spaniole.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Tanase Cosmos (38 de ani), lider al unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit din zece persoane, cetateni romani si spanioli, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducere in tara, fara drept si consum de droguri de mare risc.

Conform anchetatorilor, in perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, Cosmos Tanase a organizat si finantat transportul pe cale aeriana a cantitatii de 1,6 kilograme cocaina, pe ruta Spania (Barcelona) – Romania (Iasi). Drogurile de mare risc erau depozitate la locuintele inculpatilor Puia Costel si Cozma Costel si ulterior comercializate de catre membrii gruparii pe raza municipiului Iasi, la pretul de 80 de euro/doza.

Luni, Puia Costel si Cozma Costel au fost depistati in flagrant delict, in autoturismul cu care se deplasau fiind identificata si ridicata cantitatea de aproximativ 1,3 kilograme de cocaina. Valoarea drogurilor este de aproximativ 130.000 de euro.

Cosmos Tanase, are 39 de ani, fiind cunoscut drept capul unei grupari interlope iesene. In anul 2006, el a fost condamnat la inchisoare in Spania, pentru trafic de persoane, fiind insa eliberat in 2010. Anul trecut, sute de interlopi din intreaga tara s-a aunat la Iasi la nunta fiului lui Cosmos Tanase, nas de cununie fiind interpretul de manele Adi Minune.de aproximativ 1,3 kilograme de cocaina. Valoarea drogurilor este de aproximativ 130.000 de euro.

×