x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat

Interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat

07 Oct 2011   •   06:20
Interlopul Costel Corduneanu a fost eliberat

Costel Corduneanu, unul dintre cei mai cunoscuti interlopi din Iasi, a fost eliberat. Aseara, magistratii Curtii de Apel din Cluj au decis ca barbatul sa fie cercetat in stare de libertate. Fratele sau, insa, Adrian Corduneanu, ramane in continuare in arest.

Tribunalul Maramures a decis, pe 27 septembrie, arestarea liderilor gruparii Cordunenilor, Constantin Bogdan (fost Constantin Corduneanu) si Adrian Corduneanu, la solicitarea procurorilor DIICOT, care au reclamat ca acestia au incalcat conditiile impuse pentru judecarea in stare de libertate.

Procurorii au solicitat revocarea masurii de a nu parasi localitatea cu cea a arestului preventiv, deoarece Adrian Corduneanu si Constantin Bogdan s-au intalnit, desi acest lucru le-a fost interzis de instanta care i-a pus in libertate. Fratii Corduneanu s-au intalnit dupa ce, la inceputul lunii septembrie, au fost chemati pentru a identifica cadavrul unui frate vitreg, astfel ca au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Cei doi, impreuna cu alti membri ai gruparii, erau judecati in stare de libertate pentru pentru trafic de persoane, inselaciuni si santaj, dupa ce, la 10 martie, Curtea de Apel Cluj a decis in acest sens.

La inceputul lunii iulie 2010, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a 27 de membri ai "Clanulului Cordunenilor", printre acuzatiile care li se aduc acestora fiind traficul de persoane, traficul de minori, infractiunile bancare, inselaciuni imobiliare sau santaj. Constantin Bogdan, Adrian Cordoneanu, Bogdan Tofan, Petronela Tiuga, Vasile Calin, Gheorghe Rusu, Marin Simon, Iulian Bogdan, Viorel Potorac, Mihai Silviu Corduneanu fost Spitelnicu, Silviu Gitlan, Marian Vasiliu, Gabriel Males, Iulian Ilinacariu, Ciprian Panagachi-Tanasa, Daniel Tirsu, Radu Prundeanu, Carmen Mihalcea fosta Cheptine, Elena Calin, Ioan Ciubotariu, Ciprian Toma, Sorin Mihail Riznic, Constantin Darie, Gheorghe Crismariu, Ursariu Vasile, Alice Juncu si Valeriu Andrei au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

×