x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundatii Bacau - Hayssam, implicat in defrisari

Inundatii Bacau - Hayssam, implicat in defrisari

10 Iun 2005   •   00:00

Premierul Tariceanu a lansat ieri o noua directie de investigare in ceea ce priveste afacerile necurate in care pare a fi implicat Omar Hayssam.

SUSPICIUNE. Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat o alta fateta a afacerilor lui Hayssam
De data aceasta, numele lui Hayssam nu a mai fost relationat de rapirea ziaristilor, ci a fost legat de problema inundatiilor care au afectat judetul Bacau. La videoconferinta cu prefectii de ieri, pe tema inundatiilor, in contextul in care prefectul de Bacau, Gabriel Berca, vorbea de riscul major de alunecare a terenurilor, determinate de defrisarile masive de pe Valea Trotusului, Tariceanu a lansat o intrebare surprinzatoare. "Sunt tot firmele domnului care s-a ocupat de rapirea ziaristilor?", l-a bulversat premierul pe prefect. Replica acestuia a fost una cel putin diplomatica: "Sa stiti ca, pana la urma, tot noi, romanii, suntem vinovati". "Sigut, si el e roman", a insistat Tariceanu.

MOTIVATIE. Explicatia intrebarii lansate de premier a venit ceva mai tarziu, la insistentele presei. "Pe Valea Trotusului s-au facut taieri de masa lemnoasa care pot pune in pericol siguranta cetatenilor, siguranta localitatilor si, din informatiile pe care le-am primit, daca retin bine, aceste firme par sa fie legate de acelasi personaj, Omar Hayssam", a lansat bomba Tariceanu, citat de Mediafax.

ABUZIV. Problema defrisarilor abuzive pe Valea Trotusului a fost semnalata inca de saptamana trecuta de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. El a spus ca peste 11.000 de hectare de padure au fost date abuziv unor persoane in baza Legii 400, desi nu au avut niciodata in proprietate paduri, ci doar terenuri agricole. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: observator