x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundaţiile fac ravagii în Moldova: Localităţile de la Siret vor fi evacuate

Inundaţiile fac ravagii în Moldova: Localităţile de la Siret vor fi evacuate

29 Iun 2010   •   00:00
Inundaţiile fac ravagii în Moldova: Localităţile de la Siret vor fi evacuate
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

Prefectul de Suceava a emis, în această după-amiază, un ordin de evacuare a persoanelor din toate localităţile situate de-a lungul râului Siret, de la intrarea în ţară până la ieşirea din judeţ, la Dolhasca, după ce cota de pericol în zonă a fost depăşită cu mai mult de jumătate de metru.



UPDATE: Prefectul Sorin Popescu, a declarat că, după ce cota de pericol a râului Siret a fost depăşită cu 61 de centimetri la intrarea în ţară, a emis ordin de evacuare a tututor localnicilor ale căror case sunt situate în zona inundabilă, de-a lungul râului. Potrivit sursei citate, este vorba despre localităţile Siret, Grămeşti, Zvoriştea, Bereşti, Fântânele, Liteni şi Dolhasca.

Plouă de câteva zile, iar meteorologii au prelungit codul galben de ploi până miercuri, la ora 9.00. Luni noaptea, 48 de localităţi din Moldova au fost grav afectate. Cel puţin şapte persoane au murit, iar 270 de oameni sunt evacuaţi în judeţul Suceava.

O altă persoană a murit în Iaşi, din cauza unei viituri. Cea mai dramatică situaţie s-a înregistrat în municipiul Dorohoi, din Botoşani. La miezul nopţii, o viitură de aproape un metru jumătate a inundat peste 500 de gospodării.

Şi în judeţul Bacău ploile au inundat drumuri şi case, potrivit Antena3. DN 11 Bacău Oneşti a fost blocat din cauza apei, iar în Sănduleşti zeci de case s-au umplut de apă. Cadavrul bărbatului care a fost luat de o viitură, sâmbătă după-amiază, în comuna Palanca a fost găsit.

Revărsarea Siretului a blocat circulaţia pe Drumul Naţional 25, în judeţul Galaţi.

Hidrologii au instituit cod roşu pe râul Buhai, pe sectorul Dorohoi-Dângeni, în judeţul Botoşani şi pe râul Siret la Şendreni, în judeţul Galaţi.

 

×
Subiecte în articol: observator