x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invazia litoralului în week-end

Invazia litoralului în week-end

de Emilia Sava    |    06 Iul 2008   •   00:00
Invazia litoralului în week-end

Tot românu’ e la mare, să se bucure de soare în aceste zile tropicale. Dar litoralul nu înseamnă numai relaxare în acest week-end, ci şi accidente tragice.

Tot românu’ e la mare, să se bucure de soare în aceste zile tropicale. Dar litoralul nu înseamnă numai relaxare în acest week-end, ci şi accidente tragice.


Am putea spune că România s-a retras la mare la sfîrşit de săptămînă. Oficial s-a anunţat că sîmbătă au ajuns pe litoral 70.000 de turişti. Autostrada Soarelui a devenit neîncăpătoare începînd de vineri. Ieri s-a circulat bară la bară în mai multe zone din cauza aglomeraţiei şi a accidentelor. Miile de oameni au invadat plajele, apa, falezele, terasele, magazinele şi şoselele. Norocoşii se bucură de relaxare la malul mării, de expoziţia de maşini exotice de la Mamaia, de plim-bările cu telegondola şi de briza care face canicula suportabilă. Ghinioniştii se umplu de nervi în traficul infernal sau plîng, pentru că accidentele s-au ţinut lanţ de la începutul week-end-ului. Nu numai pe Autostrada Soarelui, ci şi în apă.

 
ACCIDENTE. La Costineşti, un turist bucureştean de 21 de ani a murit, iar altul a fost transportat în stare critică la spital ieri la prînz. Cei doi tineri se aflau pe un ski-jet închiriat în staţiunea Costineşti cînd au intrat în coliziune cu alt ski-jet, pe care se aflau două tinere de 21, respectiv 27 de ani, din Ploieşti. În momentul impactului, ambarcaţiunile de agrement în care se aflau fetele a plonjat în aer, pe deasupra celei de-a doua ambarcaţiuni, iar tinerii au fost loviţi la cap. Unul dintre ei nu a mai putut fi salvat, iar cel de-al doilea a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde se zbate între viaţă şi moarte. În zona producerii accidentului se fac cercetări pentru a se afla cauza acestuia. Autorităţile spun că tragedia s-a petrecut din cauza vitezei excesive a celor două ski-jet-uri, 70-80 de kilometri la oră, şi din cauza manevrelor periculoase. Şi Autostrada Soarelui a devenit periculoasă din cauza numărului foarte mare de maşini. Ieri-dimineaţă, în apropiere de Drajna s-au tamponat opt maşini. La Cernavodă s-au format obişnuitele cozi de maşini începînd de la prînz. Poliţia Rutieră recomandă insistent şoferilor să folosească şi ruta alternativă, Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Constanţa pe întreaga perioadă a week-end-ului.

 

Maşini exotice la Mamaia

Pasionaţii de maşini au o mare ocazie la acest sfîrşit de săptămînă să îşi arate achiziţiile modificate tehnic, iar cei care nu au maşini atît de exotice, dar şi le doresc să le admire în staţiunea Mamaia. Maşini tunate, de lux, capete de serie şi de colecţie sînt expuse în zona Cazinoului din Mamaia pînă astăzi şi chiar vor defila în toată splendoarea lor. Maşini personalizate, cromate sau nichelate, cu boxe audio de sute de waţi, motoare grele şi ţevi de eşapament construite într-un mod aparte vor putea fi văzute prin staţiune. Unii dintre proprietari au adus automobilelor îmbunătăţiri pentru care au investit cîteva zeci de mii de euro, dar banii nu mai contează cînd e vorba despre un astfel de hobby, chiar dacă este destul de costisitor. Încă de la apariţia maşinilor prin staţiune, turiştii au început să se arate interesaţi de privelişte. Pe lîngă competiţia “Mamaia Exotic Car Show”, turiştii mai sînt tentaţi şi de alte evenimente. Din această săptămînă, în zona Cazinoului şi Perla din staţiu-nea Mamaia, artişti din Argentina vor prezenta în întreg sezonul estival spectacole de dans şi cîntece latine.

×
Subiecte în articol: observator masini