x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Clămparu, pe lista celor mai căutaţi de Interpol

Ioan Clămparu, pe lista celor mai căutaţi de Interpol

de Carmen Plesa    |    06 Iul 2010   •   00:00

El e într-o companie "selectă": criminali, pedofili, traficanţi



Ioan Clămparu (41 de ani) a fost ieri vedetă în presa internaţională, după ce Interpol a dat în premieră publi­cităţii o listă cu fotografiile celor mai căutate 26 de persoane în acest mo­ment, printre care se află şi ro­mânul. Între directori financiari care au fugit cu banii companiilor, pedofili şi cri­mi­nali în serie, Ion Clămparu se "lau­dă" cu faptul că ar coordona diferite grupuri infrac­ţio­na­le. Românul e acuzat că a forţat 100 de românce să lucreze în Spania, ca prostituate. Poliţia crede că are contacte în cluburile de noapte şi hotelurile din Marea Britanie şi Irlanda.

Apelul lansat ieri de Interpol este o premieră, deoarece agenţia nu a mai cerut până acum sprijinul publi­cului pentru prinderea infractorilor. Cei care recunosc pe stradă sau dintr-o poză care apare pe vreo comunitate online pe unul dintre cei căutaţi de Interpol sunt rugaţi să anunţe agenţia. Ceea ce nu trebuie să facă cei care îi recunosc pe fugari este să se apropie de ei, deoarece sunt consideraţi foarte periculoşi. Interpo­lul conduce o operaţiune interna­ţio­na­­lă din mai, urmărind 450 de fugari periculoşi, şi a arestat până acum 39 de persoane, potrivit AP. Printre acestea se numără şi fostul fotomodel columbian Angie Sanclemente Valencia, căutată de Argentina pentru trafic de droguri.

Agenţia nu a reuşit însă până acum să dea de urma celor 26 de suspecţi a căror lista a dat-o ieri publi­cităţii. Pe lângă fotografii, Interpol a oferit descrieri ale celor căutaţi, ale tatuajelor lor, a precizat ce limbi străine vorbesc sau cum obişnuiesc să-şi aranjeze părul.

Pe lista pe care se află Clămparu e trecut şi Daren Elarmo (40 de ani), un pilot american, acuzat de răpirea şi abuzarea a doi băieţi. James "Whitey" Bulger, alt fugar, este căutat şi el, printre altele, pentru spălare de bani şi uciderea a 19 persoane. Astăzi are 80 de ani, dar Interpol atrage atenţia că e înarmat şi periculos. Jason Holland (42 de ani), un fost director financiar, este căutat pentru fraudarea unei companii miniere din Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: observator