x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis minte! El este candidatul impus de Băsescu

Iohannis minte! El este candidatul impus de Băsescu

13 Aug 2014   •   08:00
Iohannis minte! El este candidatul impus de Băsescu

Deşi neagă întâlnirea cu Traian Băsescu, dovezile arată fără tăgadă că Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, s-a întâlnit cu actualul preşedinte la vila de protocol a acestuia. Şi, deşi spune că nu s-a mai văzut cu Băsescu din 2008, iată că au apărut dovezi că s-au mai întâlnit şi în 2011. Ba, mai mult, candidatul liberal a fost decorat de preşedinte. Acest fapt alimentează şi mai mult bănuielile că între cei doi există o înţelegere, iar candidatura primarului Sibiu este menită să asigure posibila supravieţuire politică a lui Traian Băsescu. Să nu uităm că actualul preşedinte şi-a arătat încă de la începutul acestui an disponibilitatea de a deveni premier după încheierea mandatului prezidenţial. Într-o asemenea variantă, candidatul Alianţei Creştin Liberale poate fi catalogat doar ca un simplu instrument politic al preşedintelui care nu vrea cu niciun chip să plece din zona puterii. Cum Mişcarea Populară se dovedeşte a fi un proiect ratat, singura speranţă a lui Băsescu este ca reprezentantul ACL să ajungă în jilţul de la Cotroceni, de unde să-i ocrotească ambiţiile politice. Exact ce nu-şi doreşte deloc electoratul liberal.

Iohannis, urmaşul lui Băsescu. Candidatul ACL a fost decorat de actualul preşedinte în 2011

Controversele asupra vizitei lui Klaus Iohannis la reşedinta lui Băsescu au devenit un punct de cotitură în cariera de prezidenţiabil a primarului de Sibiu. Klaus neagă vizita la Traian, devenită un fel de boală ruşinoasa, CARE TREBUIE ASCUNSĂ.

Iohannis a declarat că a participat, în 20 iulie, la o întâlnire la reşedinţa şefului reprezentanţei SUA, care se află gard în gard cu vila pe care o foloseşte Băsescu Traian pe timpul mandatului.

Din precizările Regiei Protocolului de Stat rezultă că vecinii de rang înalt au o curte interioară comună, dar intrarea în cele două reşedinţe se face pe străzi diferite.

Un comunicat al Ambasadei SUA confirmă că, în 20 iulie, la reşedinţa respectivă a avut loc un eveniment DUPĂ AMIAZA. Klaus Ionannis spune că a fost SEARA la reşedinţa americană.

Corelând logic aceste informaţii în legătură cu imaginile din fotografii rezultă că singura explicaţie pentru prezenţa maşinii lui Iohannis la poarta reşedinţei lui Băsescu este că primarul Sibiului a fost în 20 iulie şi la Băsescu, şi la recepţia dată de şeful misiunii SUA.

Apropierea celor două adrese fac posibile prezenţele la ore apropiate şi la recepţia de la reşedinţa SUA, după vizita la Băsescu. În 20 iulie, seara, a venit spre ora 21, iar umbrele de pe fotografii arată că maşina lui Iohannis intră la Băsescu în jurul orei 18...

Fotografiile nu sunt trucate, ele nu au fost contestate de Iohannis.
Comunicatul Ambasadei SUA confirmă evenimentul, dar nu dă lista invitaţilor.
 
Concluzia: prezidenţiabilul minte, ceea ce pentru un politician nu este o surpriză. Dacă nu minte este deja şi mai grav: suferă de amnezie într-o formă severă. Această varianta l-ar scoate pe Iohannis din cursă mai rapid decât pierderea procesului cu ANI.

Klaus Iohannis face uitate întâlnirile cu Băsescu
Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că ultima întâlnire pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu a fost “undeva la începutul anului 2008 şi de atunci nu a mai avut contacte cu acesta”.
“Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat!”, a zis Klaus Iohannis în tentativa de a dezminţi întâlnirea cu Traian Băsescu în zona reşedinţei prezidenţiale de la Vila Lac 3.

Două întâlniri cu preşedintele în 2011
Potrivit www.stiripesurse.ro, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, au discutat şi au stat unul lângă altul în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, cu ocazia ceremoniei de canonizare a lui Andrei Şaguna, care a avut loc pe data de 29 octombrie 2011. Klaus Iohannis a mărturisit la acel moment că a purtat o discuţie cu Traian Băsescu atunci când acesta a venit la Catedrală şi a explicat că l-a salutat pe preşedinte, declarându-se încântat de prezenţa acestuia la Sibiu. Traian Băsescu a fost invitat pe 29 octombrie 2011 la Sibiu de către Mitropolia Ardelalului, iar alături de el au mai fost prezenţi fostul prim-ministru Emil Boc, Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor, la ceremonie participând, desigur, şi primarul municipiului, Klaus Iohannis.

Potrivit aceloraşi surse, aceasta nu este singura ocazie când drumurile lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis s-au intersectat în 2011. Se pare că Iohannis a uitat când a fost decorat de preşedinte cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler, “în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar”.

“În primul rând, vreau să remarc că sunt onorat de acordarea acestei distincţii. În al doilea rând, nu este un decret care este special pentru mine. Este un decret prin care se oferă ordine mai multor primari. (…) Este un lucru bun că, prin conferirea acestor ordine, se recunoaşte faptul că şi primarii fac ceva acolo unde sunt aleşi”, a afirmat la acel moment Klaus Iohannis.




×