x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Diaconescu, decorat post-mortem în grad de ofiţer de Traian Băsescu

Ion Diaconescu, decorat post-mortem în grad de ofiţer de Traian Băsescu

13 Oct 2011   •   11:33

Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem pe fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu cu ordinal national 'Steaua Romaniei', in grad de ofiter.

'Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., Decretul pentru conferirea, post-mortem, a Ordinului National «Steaua Romaniei» in grad de Ofiter fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Ion Diaconescu. Presedintele Romaniei a conferit Ordinul «in semn de recunostinta si apreciere pentru contributia avuta la consolidarea democratiei si a statului de drept in Romania»", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale, potrivit Mediafax.

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat, marti seara, la varsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburari de ritm cardiac.

Cortegiul funerar care insoteste sicriul cu trupul neinsufletit al seniorului taranist Ion Diaconescu a parasit, joi, sediul central al PNTCD pentru a se indrepta catre biserica Sf. Spiridon, unde va fi oficiata slujba religioasa, iar inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu.

×