x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Sandu, în şedinţa de Guvern: "Din această după-amiză şi până joi seara vom avea cantităţi importante de precipitaţii"

Ion Sandu, în şedinţa de Guvern: "Din această după-amiză şi până joi seara vom avea cantităţi importante de precipitaţii"

10 Iun 2013   •   09:28
Ion Sandu, în şedinţa de Guvern: "Din această după-amiză şi până joi seara vom avea cantităţi importante de precipitaţii"

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a declarat, în această dimineaţă, în şedinţa de Guvern, că astăzi vor fi emise două avertizări cod galben de precipitaţii.

"Prima va începe din această după-amiază şi va dura până mâine dimineaţă şi va viza zona de vest a ţării. Cea de-a doua avertizare cod galben va fi valabilă de mâine dimineaţă până miercuri dimineaţă, la ora 9:00. Această avertizare va viza toate zonele ţării", a declarat şeful ANM.

Ion Sandu a precizat că mâine ANM va emite o a treia atenţionare, care va fi valabilă de miercuri dimineaţă până joi seara. "Vor fi cantităţi importante de precipitaţii", a spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Şeful ANM a mai spus că, începând din 14 iunie "sunt semnale că vremea se va mai ameliora".

Conducerea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat, la rândul său, că debitul Dunării la intrarea în ţară este în prezent de 8.500 metri cubi pe secundă, peste media lunii iunie, de 6.400 mc/secundă, în condiţiile în care viitura a atins la Budapesta, în Ungaria, un maxim de 891 centimeri, autorităţile ungare estimând însă atenuarea situaţiei. Institutul apreciază că debitul maxim al Dunării în secţiunea Baziaş va fi atins la 16 iunie, de 10.500 mc/secundă, faţă de 11.900 mc/secundă în urmă cu o lună, când nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, să verifice dacă autorităţile ungare au nevoie de sprijin din partea României.

×