x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎPS Teodosie, sfaturi după Bobotează: Nu se spală rufele, din decenţă şi respect faţă de apa sfinţită

ÎPS Teodosie, sfaturi după Bobotează: Nu se spală rufele, din decenţă şi respect faţă de apa sfinţită

06 Ian 2022   •   17:25
ÎPS Teodosie, sfaturi după Bobotează: Nu se spală rufele, din decenţă şi respect faţă de apa sfinţită
Sursa foto: Hepta

ÎPS Teodosie a spus miercuri, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, să nu spălăm rufele murdare în timpul praznicului bobotezei din decenţă şi respect faţă de apa sfinţită. El a mai precizat că în perioada “neputinţei lunare”, femeia nu poate lua nici Aghiasmă, nici anafură, menţionând că poate lua apa sfinţită trei zile după această perioadă.

„Cât ţine praznicul Bobotezei, de pe 5 până pe 14 ianuarie, nu este interzis să ne spălăm noi ca oameni, putem să amânăm spălarea rufelor din această decenţă, sfială şi respect faţă de apa sfinţită. Să nu spălăm rufele murdare în timpul praznicului Bobotezei. Aşa este şi după canoane”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

În plus, ÎPS Teodosie a mai precizat că în perioada neputinţei femeii nu poate lua nici agheasmă, nici anafură, nici măcar agheasmă mică sau agheasmă mare.

„Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua agheasmă. Trebuie să compensăm, Dumnezeu întotdeauna compensează, se ia trei zile după această perioadă, agheasmă mare, pentru că în perioada aceasta s-a rugat, poate a venit şi la biserică, că nu e interzis femeilor care au neputinţa aceasta firească lunară să vină la biserică, să nu meargă spre altar, să nu sărute sfintele icoane, să nu ia agheasmă şi anafură. Dar la biserică poţi să vii, că nu este interzis să te rogi”, a mai spus ÎPS Teodosie.

×
Subiecte în articol: ips teodosie