x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Isărescu: În acest an, economia va creşte cu 8%

Isărescu: În acest an, economia va creşte cu 8%

10 Dec 2008   •   00:00
Isărescu: În acest an, economia va creşte cu 8%

Economia României va creşte cu 8% în acest an, iar anul viitor va rămâne "în teritoriu pozitiv", a declarat, astăzi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.



Isărescu a afirmat că anticipează o creştere a şomajului şi că presiunile inflaţioniste nu vor mai persista anul viitor. La finele lunii noiembrie, guvernatorul BNR a spus că avansul PIB va fi cuprins anul viitor între 3% şi 6%, potrivit Mediafax. "Am tot vorbit de un buget multianual. În loc de un buget multianual am avut multibugete într-un an. În loc de un buget pe trei ani s-au făcut trei bugete într-un an, iar rectificările au crescut într-un mod optimist bugetul", a spus Isărescu.
El a arătat că ar fi o iluzie să credem că reprezentanţii Comisiei Europene (CE) vor accepta astfel de deficite, chiar dacă în unele state membre UE se vorbeşte de depăşirea acestui nivel (de 3%, n.r.) din cauza măsurilor anticriză. Guvernatorul consideră că întărirea politicii monetare nu va afecta creşterea economică, ci va îmbunătăţi percepţia investitorilor străini, care vor continua astfel să vină în România.

×
Subiecte în articol: romania