x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ITM București a sancționat angajatorul muncitorilor indieni depistați cu noul coronavirus cu 13.500 de lei

ITM București a sancționat angajatorul muncitorilor indieni depistați cu noul coronavirus cu 13.500 de lei

25 Aug 2020   •   17:08
ITM București a sancționat angajatorul muncitorilor indieni depistați cu noul coronavirus cu 13.500 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a sancționat cu 13.500 de lei angajatorul muncitorilor indieni depistați cu noul coronavirus pe un șatineri din Secotul 4 al Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

„Inspectorii de muncă au verificat dacă angajatorul respectă prevederile referitoare la prevenirea şi stoparea răspândirii virusului SARS-COV 2 în rândul angajaţilor, precum şi legislaţia privind securitatea şi sănătatea în muncă, respectiv în domeniul relaţiilor de muncă. Echipa de control a stabilit că toţi lucrătorii de cetăţenie indiană sunt angajaţi cu forme legale, însă angajatorul a încălcat o serie de dispoziţii privind condiţiile igienico-sanitare, printre care: dotarea necorespunzătoare cu materiale igienico-sanitare şi supraaglomerarea spaţiilor de dormit, încălcări care contravin prevederilor legislaţiei în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-C0V 2, precum şi Legii securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006", potrivit ITM București.

De asemenea, sursa citată menționează că angajatorul nu a realizat, în termenul prevăzut, instruirea specifică pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2 și a asigurat personal suficient pentru acordarea primului ajutor și pentru implementarea măsurilor de prevenire.

Astfel, ITM a dispus 11 măsuri cu realizare la termen și au aplicat sancțiuni contravenționale astfel: patru amenzi în cuantum de 13.500 de lei și șapte avertismente.

Totodată, angajatorul muncitorilor indieni a fost sancționat și pentru că nu avea o evidență clară a orelor lucrate de muncitori și pentru transmiterea cu întârziere a unor date în Revisal.  

×