x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jafuri, ameninţări şi crime în vilele de lux

Jafuri, ameninţări şi crime în vilele de lux

de Mircea Opris    |    27 Mai 2009   •   00:00
Jafuri, ameninţări şi crime în vilele de lux

Zona rezidenţială Mureş, unde au vile majoritatea bogaţilor Timişoarei, a devenit ţinta predilectă a hoţilor. Aceştia sustrag bunuri, bani şi chiar seifuri iar poliţia are probleme în identificarea autorilor.



Cel mai grav este că într-unul dintre cazuri, Dan Tripa, om de afaceri prădat de hoţi, a fost omorât cu mai multe lovituri de cuţit. Cel mai recent caz, al unui om de afaceri sirian, care locuieşte în acelaşi cartier, are şi el conotaţii dincolo de jaf. După ce i-a fost furat seiful cu valori din casă, acum familia sa primeşte ameninţări prin care i se sugerează că dacă nu îşi retrage plângerea de la poliţie îi vor fi răpiţi cei trei copiii.


TÂLHĂRIE ŞI AMENINŢĂRI
În după amiaza zilei de 3 mai, afaceristul sirian Abdul Razak Abboud se afla cu familia în oraş. În cele două ore cât a lipsit, o rudă sa, împreună cu doi complici, i-au furat din casă un seif greu de 10 kilograme, în care se aflau 61 de mii de euro, 50 de mii de lei, bijuterii de aur în valoare de 20 de mii de euro şi 2 ceasuri de aur în valoare de 3 200 de euro.

Abboud declară că cea mai mare pagubă este dispariţia actelor sale comerciale din Siria, cinci paşapoarte, al lui, al soţiei şi ale celor trei copii. "Cei doi hoţi, un bărbat şi o femeie erau angajaţi la firma cumnatului meu. Bărbatul şi cumnatul au intrat în casă, au luat seiful, iar femeia îi aştepta cu o Dacie break în colţul străzii. Am depus reclamaţie la poliţie imediat. A trecut aproape o lună şi nu am nici cel mai mic rezultat", a declarat sirianul.

Mult mai grav este însă că hoţii i-au transmis lui Abboud că, dacă nu retrage plângerea făcută la poliţie, îi vor răpi copiii. Imediat omul a angajat o firmă de pază pentru vila în care locuiesc, dar şi gărzi de corp care însoţesc copiii la şcoală şi la plimbare. "Am spus şi la poliţie că m-au ameninţat că răpesc copiii, dar acolo mi s-a spus că e doar intimidare şi să nu îmi fac probleme. Noi trăim sub teroare şi nici nu putem pleca din România pentru că nu mai avem paşapoarte, nici măcar pentru cei mici", a mai spus sirianul.


LIBERI CA PASĂREA CERULUI
Reprezentanţii IJP Timiş ne-au declarat că cercetările în acest caz sunt în desfăşurare şi că există un cerc de suspecţi. Din surse independente însă reiese un fapt cel puţin scandalos. Chiar dacă poliţia are fotografiile, datele de identificare şi toate semnalmentele hoţilor, plus numerele de înmatriculare ale maşinilor cu care circulă, Poliţia română nu i-a dat în umrărie generală pe nici unul dintre ei. Mai mult, aceştia nu sunt daţi în consemn la Poliţia de frontieră, astfel căe ei pot intra sau ieşi din România când şi cum doresc.


RECOMPENSĂ PE CAPUL INFRACTORILOR
După ce cumnatul lui Abboud a recunoscut la poliţie că el a intrat în casă împreună cu hoţul şi au luat seiful, cei doi autori români au fost identificaţi imediat, fiind angajaţi la firma cumnatului păgubitului.

"Ei au mai furat 14 milioane de lei şi un monitor şi de la magazinul cumnatului, pe 27 aprilie. Poliţia are toate datele lor. Slzos Violeta Manuela este din Timişoara şi are 33 de ani iar complicele ei, Marian Petru Popa, are 32 de ani şi este din satul Carani. Am fost cu poliţia la domiciliile lor, dar nu i-am găsit acasă. Ei circulă cu o Dacie break, un Ford şi un Volvo. Poliţia are toate datele lor cât şi numerele de înmatriculare de la maşini şi tot nu i-au prins. Sper să nu fi fugit din ţară", a declarat Abdul Abboud.

Omul este dispus să ofere o recompensă de 5.000 de lei oricărei persoane care are informaţii veridice despre cei doi hoţi. "Indiferent în ce judeţ din ţară sunt văzuţi, plătesc recompensa pentru cine mă ajută să îi prind. Am două telefoane deschise non-stop şi pot fi găsit la numerele 0765-07.63.07 sau 0726-82.31.48. Nu ştiu ce va rezolva poliţia, dar eu ofer recompensa pentru că sunt disperat că nimeni nu îi prinde. E vorba şi de seiful furat, dar cel mai frică mi-e pentru că mi-au ameninţat familia", a mai spus Abboud.


PRECEDENTE
Jafurile şi violenţele din zona rezindenţială de lux Mureş  nu sunt un lucru nou. Pe 9 aprilie, un vecin al sirianului, omul român de afaceri Dan Tripa, a fost găsit mort în baia casei sale, plin de sânge, cu un cuţit înfipt în gât. Locuinţa acestuia era răvăşită şi lipseau mai multe obiecte electronice şi o limuzină. Hoţii au intrat în locuinţă crezând că proprietarul nu este acasă. Acesta ar fi auzit zgomotul, şi-a luat arma pe care o avea în birou şi a coborât să vadă ce se întâmplă. A fost lovit de hoţi cu cuţitul de nu mai puţin de 43 de ori.  Arma crimei a rămas înfiptă în corpul omului.

Şi în acest caz, poliţia are tot trei suspecţi. Dan Tripa avea 52 de ani şi era proprietarul unei firme care fabrica echipamente electronice. Vecinii spun că omul a mai fost călcat de hoţi în urmă cu câţiva ani. Atunci însă familia Tripa nu era acasă şi spărgătorii au lucrat în voie. Criminaliştii împreună cu ofiţerii de la judiciar cercetează împrejurările în care s-a produs crima. Până acum însă, fără nici un rezultat făcut public. 

×
Subiecte în articol: observator politia